Acționând în beneficiul altora

Cel mai important lucru în munca spirituală este de a pune filtre sau restricții asupra tuturor gândurilor, acțiunilor, dorințelor și cuvintelor care ar acționa strict într-o singură direcție: să se asigure că gândurile din cap, dorințele din inimă, cuvintele din gură și acțiunile mâinilor, toate lucrează numai în beneficiul altora

Cu toate acestea, nu înseamnă să fugi de la spital la spital, să-i ajuți pe cei nevoiași sau să ajuți bătrâni să treacă drumul și așa mai departe. Nimic de genul acesta! Vedem că acest lucru nu ne dă rezultate.

Rămâne doar un singur lucru: să trecem lumina superioară din noi înșine către întreaga lume, devenind o singură națiune, așa cum este scris în Tora: „Și tu vei fi pentru mine un popor al Cohenilor.” Dacă facem asta și devenim Intermediari între lumea întreagă și Creator, pentru a dărui Creatorului și lumii, dar niciodată să nu beneficiem  de faptul că „Cohenii nu au nici o alocare în această lume”, atunci vom aduce întreaga lume la armonie, echilibru și ne vom îndeplinii misiunea.
Aceasta este esența capitolului Shoftim (judecători), care trebuie să măsoare și să cântărească tot timpul, să pronunțe verdicte corecte și să se controleze.

 

Din emisiunea de pe KabTV “Secretele Cărții Eterne” 21/09/2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: