Acțiuni externe și intenții interne

Întrebare: Știu că înțelepciunea Cabala se angajează în examinarea intenție, care este, din punctul său de vedere, acțiune. Cum ar trebui combinate intenția și acțiunea, deoarece nu este întotdeauna posibil prin-o acțiune să se determine cât de bună este intenția?

Răspuns: Trebuie să educăm o persoană astfel încât să acționeze în conformitate cu intențiile sale. Și apoi, prin acțiunile sale externe, vom începe sa înțelegem intenția sa interna.

Intrebare: Totuși, trebuie să evaluăm o persoana prin actiuni?

Răspuns: Nu putem. Nu știm cu adevărat care sunt intențiile sale.

Rabash dă un foarte bun exemplu în acest sens: un copil plânge, se rostogolește isteric pe podea, iar tatăl său stă în apropiere, fără să facă nimic. Trecătorii întreabă: „De ce tratezi copilul în felul acesta?” Tatăl răspunde: „Fiul meu mic cere un ac pentru a-și freca ochii. Sunt gata să-l duc la doctor, dar el nu vrea să meargă. ”

În acest exemplu, vedem că înțelegerea externă a unei acțiuni externe nu spune nimic.

Întrebare: Deci intenția ne este ascunsă. Nu putem determina moralitatea umană prin acțiuni externe. Și care este soluția?

Răspuns: Soluția este să ajungem într-o stare când putem simți dorințele interioare, intențiile și acțiunile oamenilor, nu din exterior așa cum le vedem în această lume, ci din interior. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne ridicăm la nivelul lumii superioare și vom vedea intențiile unei persoane și nu acțiunile sale fizice.

Întrebare: Nu privesti personal niciodată acțiunile externe ale unei persoane? Nu sunt importante pentru tine?

Răspuns: Acțiunile externe ale unei persoane sunt importante pentru mine, deoarece trăim într-o astfel de perioadă de corecție, atunci când aceste acțiuni afectează, de asemenea, pe toți ceilalți și le atrag în direcția corectă. Prin urmare, trebuie să verificați în ce măsură le arată altora calea cea bună.

Din emisiunea KabTV „Abilități de comunicare”, 09/10/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: