Acum sau niciodată!

Atunci când ieșim să diseminăm și, în general, toată ziua, trebuie să ne facem griji din toată inima cu privire la puterea unității noastre. Este singurul lucru care determină forța luminii care trece prin noi la națiunea Israel și în lume. Este ca și cum am încerca să susținem ceva, având teamă să nu cadă ca să nu se distrugă.

În mod constant menținem unitatea, deoarece Lumina nu va curge decât prin ea. Este garanția mutuală. Altfel, cuvintele noastre vor rămâne sunete goale.

Ce înseamnă a ne uni? Să stăm și să ne îmbrățișăm? Să vorbim despre asta? Am vorbit despre asta ani de zile, dar este de vreun folos? Fiecare dintre noi ar trebui să stea cu spatele la un perete, cu o armă îndreptată asupra lui, pentru a simți necesitatea de a se uni? Pentru voi, ”a se uni” înseamnă a sta și a vorbi despre importanța sa. Dar, mie nu îmi place să stau așezat și nu-mi place să vorbesc despre asta.

Întrebare: Deci, cum putem depăși acești ultimi milimetri dintre noi? Noi suntem indiferenți, dezbinați și respinși de celălalt. Fiecare este așezat în colțul său, în propria sa nișă, cu propriile sale gânduri și planuri. Dar, nu dorim să revenim deci, ce facem?

Răspuns: Aveți nevoie de un strigăt, o rugăciune.

Trebuie să înțelegeți că nu va fi nici o iertare, nici o a doua șansă. Dacă doriți să realizați succesul, atunci este momentul. Și dacă nu reușiți, mai bine mergeți pe drumuri separate. Astfel, veți ști sigur că sunteți pe drumul rău și nu ați participat la corectarea sufletului vostru.

În astfel de cazuri, cuvintele sunt inutile. Atunci când o persoană simte iubirea adevărată, ea nu vorbește. Oamenii nu arată lucrul cel mai aproape de inima lor – ei îl mențin secret. De aceea, nu pot să ies pentru a striga despre unitate. Este alceva când vorbiți în mod științific, deși emoția nu poate fi exprimată pentru că este mult mai profundă.

Oricum, aveți acum o șansă unică și depinde de voi să o puneți în practică. Din partea mea, v-am dat totul și nu pot să fac nimic pentru voi. Mingea este în terenul vostru. Dacă faceți un pas înapoi acum, viitorul lui Israel și al vostru va veni sub verdictul de sus…

Nu va exista un alt moment. Mereu ați așteptat timpul să faceți această muncă. Dar voi nu o faceți. Baal HaSulam spune cu privire la asta: acela care respinge momentul îl va realiza peste mulți ani. În acest moment, suntem pur și simplu obligați să muncim 24 de ore, 7 zile, susținând unitatea în orice moment. Nu există altă opțiune. Acesta trebuie să fie singurul nostru obiectiv, personal și comun.

Uitați-mă. Aveți totul pentru a lua măsuri, dacă este ceea ce doriți. Și dacă nu o faceți, atunci nu am nimic de adăugat. Există lucruri pe care un tată nu poate să le facă pentru fiul său. Mingea este în terenul vostru acum. Totul este la voi.

Ceea ce este important nu este materialul (conținutul) pe care-l avem sau discuțiile pentru a ne uni. Acest lucru trebuie să fie transmis sincer, de la inimă la inimă. Sper că veți accepta și simți asta în profunzime. Sper că veți obține rugăciunea, un strigăt și susținere reciprocă. Succes!

Din discuție pe tema ”Importanța diseminării”, 03.08.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed