Adevărata realizare sau intoxicație cu droguri?

49.01Întrebare: Este posibil să studiezi Cabala în starea de drogare?

Răspuns: Nu, dimpotrivă, necesită o tensiune internă imensă, gânduri, sentimente și reacții absolut sobre. Acesta nu este zumzetul, când trebuie să fii într-un fel de frenezie înconjurat de fum care este necesar pentru acțiuni mistice. Aici ai nevoie de un cap foarte clar și de sentimente, dorințe și gânduri foarte clare pe care știi să le gestionezi.

Obișnuiam să mă gândesc că dacă spiritualitatea este undeva acolo, atunci cu cât mă deconectez mai mult de această lume, cu atât voi fi mai aproape de cea spirituală și va intra direct în mine. Deschid gura doar pe jumătate conștient și—voila! Mă conectez direct.

Nu! Acest lucru nu este deloc adevărat. Vedem acest lucru în toate activitățile noastre. Spiritualitatea se dezvăluie numai prin realizarea, simțirea, efortul și mobilizarea rezervelor interne. Nici alcoolul, nici drogurile, nici un fel de suișuri și coborâșuri nu vor ajuta. Dimpotrivă, acestea deconectează o persoană de spiritual și o includ într-un fel de călătorie internă și nimic mai mult.

Cabala nu este doar pentru sau împotriva drogurilor și alcoolului. La urma urmei, atunci când stai cu prietenii, poți bea puțin pentru a te relaxa la nivel uman, dar nu pentru a te îmbăta, mai degrabă, relaxează-te puțin pentru că o persoană are blocaje interne în relațiile cu ceilalți.

În plus, dacă o persoană face o muncă interioară foarte serioasă, atunci alcoolul și drogurile se sting rapid. Totul depinde de tensiunea internă a cuiva.

Cabala începe să te zguduie atât de tare încât drogurile nu ajută aici. Simți că ai căzut din viață. Restul au mers mult înainte și se pare că te târești din subsol spre lumina zilei.

Nu am încercat niciodată droguri în viața mea. Am avut o respingere a oricăror mijloace care m-ar putea distrage de la atingerea reală a lumii superioare. Prin urmare, nu puteam accepta nicio religie sau alte învățături. Când mi-au spus: „Trebuie să crezi, trebuie să accepți, trebuie să te oprești”, acestea nu au existat pentru mine, ci doar realizare reală, analiză reală și sinteza cunoașterii.

KabTV „Am primit un apel. Realizarea prin droguri” 14.07.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: