Adevărul este iubire

627.2Trăim într-o lume în care este foarte greu, aproape imposibil, să distingem adevărul de minciună. Ce instrumente avem pentru a evalua corect acest lucru? Ce este adevărul din punctul de vedere al științei Cabala?

Adevărul este o atitudine bună a unuia față de celălalt. Orice altă relație este mai mult sau mai puțin aproape de o minciună. O atitudine bună înseamnă pur și simplu că îmi pasă de bunăstarea unei persoane.

Pentru a ajunge la adevăr, este necesar să construim mediul potrivit, un grup în care o persoană să învețe de la ceilalți și să le arate cât de mult se străduiește să acționeze conform adevărului. Iar adevărul se numește iubire și conexiune — influența bună și plăcută a unei persoane asupra unui prieten. Dacă dorim binele oricărei persoane din lume, indiferent de sex, rasă, naționalitate sau religie, aceasta se numește bunătate și adevăr.

Totuși, conceptul de adevăr este relativ, pentru că deși adevărul absolut există, este o categorie foarte înaltă, care ne este încă inaccesibilă, pe care nu o putem dezvălui, nici măcar aborda. Este aproape imposibil.

Adevărul absolut sugerează că unei persoane îi pasă de bunăstarea oricărei creații: natura minerală, vegetală, animală și în special umană și vrea să le trateze cu bunătate și iubire. Acesta este adevarul!

KabTV “Lumea” 8/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed