Aducem sufletul nostru ”spart” la Creator

Când cineva studiază Cabala, dorințele lui cresc constant. Dar asta este numai cu scopul de a-i da linia din stânga, crescând în el o dorință coruptă de plăcere, astfel ca el să aibă ceva de depășit și ceva cu care să se întoarcă la Creator. Avem nevoie de o grosime (Aviut) a dorinței peste care să putem construi ecranul și Lumina Reflectată.

Cu Lumina Reflectată spunem Creatorului: „Chiar dacă Tu ne-ai dat dorința de plăcere, noi construim peste ea, prin restricție, dorința de dăruire, ecranul și Lumina Reflectată”. Totul este făcut cu ajutorul Luminii, care întoarce la Sursa numită Tora. Creatorul se îmbracă în aceste corectări, sub forma Luminii Directe și se contopește cu creatura. (Minutul 21:10)

Trebuie să aducem sufletul nostru spart la Creator dar, întâi, trebuie să-l descoperim. Creatorul a pregătit totul, dar noi trebuie să facem această descoperire numită dezvăluirea răului. Vrem să ne unim pentru a-L revela pe Creator între noi și nu putem din cauza ”spargerii” (respingerii) noastre, motiv pentru care este necesar să aducem acest vas ”spart” al Sufletului la El și să-L lăsăm să „lipească” El ”bucățile” la loc! Și când Creatorul corectează vasul (îl ”lipește”) spunem că se ”îmbracă” în el.

Trebuie să venim cu acest vas și să cerem corectarea lui asemenea unui copil mic, înlăcrimat, care aduce mamei farfuria lui spartă. Nu este nimic altceva de revelat în această lume, fiindcă a existat un Suflet întreg, complet și Creatorul l-a ”spart”. Acum noi trebuie să detectăm aceste ”cioburi” (din Suflet) și să cerem Lui să-l corecteze și apoi să-l umple. Sunt două feluri de acțiuni pe care trebuie să le invocăm, respectiv corectarea și apoi umplerea. (Minutul 23:30)

Inima este o dorință care, la început, este coruptă, ”neagră”. Este scris că „Pentru că înclinația rea din inima omului este rea din tinerețea lui”. De aceea, este necesar să o corectăm pentru a dărui, pentru a ne putea iubi aproapele. În locul iubirii de sine, inima îi va iubi pe ceilalți. În funcție de măsura în care omul se conduce în afara lui însuși, către prietenii lui și se conectează cu ei prin construirea unui vas comun (Kli) cu ei, Creatorul se poate îmbrăca în ei. Aceasta se numește inimă corectată.

Inima unui om nu poate fi corectată dar, dacă un grup de zece (o Asiria) este unit prin inimile lor,ei devin ca un singur om, cu o singură inimă și, în acest fel, ei își construiesc un Kli spiritual. Într-un singur om nu poate fi un Kli spiritual, fiindcă este nevoie de minim doi și, cel mai bine, zece.

Ni se pare că este mult mai dificil să conectăm zece oameni decât doi. Dar nu este cazul. Până la urmă, Lumina Superioară vine asupra grupului de zece într-un format special. Și dacă sunt mai puțin de zece, atunci este spus „De ce să vin acolo dacă nu este niciun om”, fiindcă grupul de zece este cel care este numit Om (Adam).

Dar, chiar și mai puțin de zece, pot atrage totuși asupra lor Lumina, dar nu unul singur, fiindcă un singur om nu are nicio conexiune cu Lumina. (Minutul 30:30)

Nu simțim că dorințele noastre egoiste stau între noi. Simțim doar că nu ne atingem unul cu celălalt, pășim ca și cum nu am fi conectați în niciun fel. Acest lucru este încă departe de construirea unui Kli comun. Un Kli comun este construit bazându-se pe faptul că simțim coliziunea și, deasupra ei, conexiunea. Până la urmă, Creatorul a creat Vasul Sufletului și l-a spart. Noi trebuie să revelăm această spargere, prăpastia dintre noi și calea prin care putem să micșorăm această prăpastie, incluzându-ne unul în celălalt. În ciuda refuzului nostru de a ne uni, ne constrângem să ne apropiem din ce în ce mai mult și, atunci, există cuplare cu ajutorul Luminii Reformatoare. (Minutul 41:20)

Revelarea Creatorului creaturilor în această lume apare atunci când un grup fizic cabalist, prin unirea inimilor, prin puterea reciprocă de dăruire, prin puterea credinței, prin puterea lui Bina, adică puterea Luminii Reflectate în care se îmbracă Forța Superioară, Creatorul, este revelată iluminarea de Hohma, îmbrăcată în Lumina de Hasadim. (Minutul 46:50)

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 8/01/19 „Calea corectă de studiu a Înțelepciunii Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: