Ajută-ți sufletul să crească

944„Cu toți și-au ajutat prietenul” este cel mai important subiect, deoarece este dedicat integrării noastre reciproce prin care construim Partzuf-ul sufletului fiecăruia dintre noi și al tuturor împreună. Fără o astfel de integrare reciprocă, nu vom putea construi un vas spiritual și să simțim fenomene spirituale, forța superioară, Creatorul.

Pentru a realiza acest lucru, am nevoie de prieteni, nu doar pentru comunicarea externă, ci de cei cu care vom îmbina inima și sufletul și îi vom ajuta pe toți cei din grupul de zece să obțină impresii de la alții, să fie impregnați de calitățile lor. Deci fiecare va forma un Kli în care poate simți întregul grup de zece. Toată lumea îi va include pe toți și așa se va construi Kli-ul nostru.

Această muncă continuă până la sfârșitul corectării. Din ce în ce mai mulți oameni se reunesc, fiecare în grupul de zece, construindu-se. Și apoi grupurile de zece se conectează între ele. Când grupul de zece începe să se simtă ca unul, simte dorința și nevoia de a se uni cu alte grupuri de zece.

Aceeași metodă de conectare se aplică aici, iar Kli-ul crește și devine mai complex. Primul vas spiritual este format din zece prieteni, iar al doilea de douăzeci de oameni uniți, are deja puterea a o sută de oameni, deoarece este de zece ori zece, etc. Nu este o creștere liniară, ci exponențială.

Prin urmare, când ajungi la un grup, nu este suficient doar să înveți împreună cu prietenii tăi. Trebuie să fiu impregnat de calitățile lor și să adun aspirația specială către Creator de la fiecare dintre ei. Se pare că toți îi includem pe toți.

Altfel omul nu are suflet dacă nu îl construiește. Prin urmare, nu este suficient doar să fii într-un grup și să participi la toate activitățile. Principalul lucru este să încercăm să adoptăm aspirații pentru conexiunea noastră și pentru fuziunea cu Creatorul. Făcând acest lucru, construim o rețea de conexiuni între noi în care dezvăluim forța superioară în funcție de echivalența formei cu aceasta.

La congres, trebuie să încercăm să realizăm această integrare reciprocă, să ne ajutăm reciproc în acest sens. Acest lucru va fi facilitat de atmosfera generală, de participarea unui număr mare de grupuri de zece, precum și de conexiunea în cadrul fiecărui grup de zece, care va afecta pe toți, atât din mediul înconjurător, cât și din interior.

Așa îmi construiesc sufletul. Nu întâmplător cabaliștii au decis ca grupurile de zece, să se unească. În grupul de zece, fiecare se anulează pentru a se integra cu ceilalți, pentru a-și adopta calitățile și aspirațiile spirituale.

Nu-mi mai pasă de calitățile personale ale prietenilor mei, cu excepția aspirației lor pentru spiritualitate. Trebuie doar să fiu îmbibat de ei și să construiesc din ei primele nouă Sefirot ale sufletului meu. Eu însumi sunt ultima Sefira, Malchut, care se anulează pentru a primi primii nouă Sefirot de la prietenii și a le folosi pentru a construi Partzuful sufletului său. La fel procedează fiecare prieten din grupul de zece.

Și apoi suntem impresionați de ceea a construit fiecare prin integrarea reciprocă cu prietenii și avem un Partzuf spiritual real, independent, cu care continuăm aceeași construcție. Fiecare grup de zece încearcă să fie impresionat de alte grupuri de zece și să absoarbă aspirația lor către Creator și astfel,construim un suflet din ce în ce mai complex și mai mare până când construim întregul suflet al lui Adam HaRishon.

Din lecția zilnică de cabală din 24.02.2021, „Cu toți și-au ajutat prietenul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed