Ajutor cu iubire

559Întrebare: Când cineva cade spiritual, trebuie să ne sprijinim unii pe alții pe parcurs. Spuneţi că omul trebuie să treacă prin aceste stări. Care este limita intervenției noastre?

Răspuns: Nu există limită. Dacă o faci cu iubire, nu există interdicții. A susține înseamnă a ajuta cu iubire. Dacă te gândești la beneficiul unui prieten și nu crezi că este pedepsit în folosul lui, atunci totul va fi bine.

Întrebare: Să presupunem că cineva nu se poate trezi pentru o lecție. Unde este linia fină dintre faptul că trebuie să-l aduc la clasă și faptul că îi voi face rău făcând asta?

Răspuns: Este necesar să tratezi astfel de situații foarte delicat, să încerci să fii blând cu prietenii tăi.

Nu am avut întotdeauna succes cu asta. Îmi amintesc că am fost foarte iritat, nu m-am putut opri. „Cum este posibil să nu te trezești la lecție?” O zi, altă zi și la fel de fiecare dată. Îl trezești pe prieten. „Gata, gata, mă trezesc”, strigă el de la balcon, iar zece minute mai târziu, se dovedește că a adormit și mai profund. Și cum să-l trezeşti? Nu mai știi ce să faci. Am încercat totul. Desigur, a fost greșit, eram încă începător atunci. Dar toate acestea nu au fost simple.

Întregul nostru drum nu este ușor. Acum este mult mai ușor pentru că masele creează câmpul corespunzător și este deja ușor pentru fiecare începător, el simte că există o astfel de acțiune în lume, o astfel de opinie, o astfel de dorință, o astfel de relație. Se vorbește deja despre asta: ceva se întâmplă undeva.

Astăzi este atât de ușor în comparație cu ce era înainte! Înainte, părea exact invers. A fost foarte greu! Cred că sprijinul devine din ce în ce mai bun pe zi ce trece.

Întrebare: Cum pot să nu cedez în fața concepției greșite că fac bine pentru ca o altă persoană să învingă ceea ce nu merită făcut?

Răspuns: Nimic nu va ajuta! Până când o persoană nu se corectează, nimic nu va ajuta.

KabTV „Am primit un apel. Trage-l pe prieten“ 11.3.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed