Ajutorul pe care il dam lumii

Intrebare: Cum putem intelege Reshimot in munca spirituala? O putem percepe sau intelege?

Raspuns: Nu le aud zgomotul, dar simt cum ma schimb de la un moment la altul. Schimbarile sunt rezultatul Reshimot care s-au trezit de-a lungul acestui lant care a fost construit in timpul coborarii sufletului meu, de-a lungul tuturor gradelor, din Lumea infinitului pana jos in lumea aceasta. Acum urc la loc de-a lungul acelorasi grade, dar numai cu conditia ca Lumina sa vina si ca Reshimot sa se schimbe.

In realitate toata lumea urca pe aceasta scara, dar fiecare persoana o face diferit, fie pe calea suferintei, fie pe calea Torah. Lumina ne invaluie pe toti, dar fiecare persoana o foloseste la gradul la care este capabil. Inauntrul acestui sistem integral, singular, toti ne influentam unii pe ceilalti si de aceea corectarea personala pe calea spiritula interfereaza cu grupul si cu corectia universala.

Daca am putea lua vedera unei pasari asupra intregului sistem si sa stabilim toate fazele dezvoltarii sale, am vedea conectarea dintre evenimentele din lumea noastra si am intelege cum  inauntrul complexului ei avanseaza anumite parti spre corectie. Si asta se intampla la fel, pe calea suferintei sau pe calea Torei.

In completare am vedea cum lucrand impreuna, trezim lumea mai mult si mai mult pe dinauntru, astfel ajutand pe fiecare sa faca pasul corect. Astfel, toata lumea avanseaza spre scop repede si usor, in loc sa o faca la modul incet si dureros.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/12/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: