Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism – Naşterea în agonie

Soluția nu se află în emanciparea mai mare a evreilor și nu într-o religiozitate mai mare, ci în urcarea spirituală a individului. Lecțiile de istorie ne învață un lucru: indiferent ce facem în cadrul acestei lumi, rezultatul va fi întotdeauna dezastruos și vom fi loviți de nenorociri până la distrugere. Mântuirea este doar în ridicarea deasupra nivelului acestei lumi.

Indiferent unde ne întoarcem la nivelul acestei lumi: spre liberalism, religii, emancipare – nimic nu va ajuta. Nu putem rămâne la nivelul corpului; nu avem voie să ne blocăm în el. Nu putem decât să ne ridicăm de pe această platformă.

Oamenilor nu li s-a spus sau nu au fost învățaţi despre acest lucru; prin urmare, ei nu o doresc și nu o pot face, o situație similară cu durerile facerii. Providența superioară nu ia în considerare viața corporală a unei persoane, ci numai dezvoltarea dorinței. Dorințele trebuie să se dezvolte până ajung în timpul nostru, unde, în final, va apărea un grup care va începe să implementeze soluția.

În interiorul vasului general al sufletului, Reshimot se acumulează din toate suferințele îndurate de milioane de oameni care au murit în timpul Holocaustului, Inchiziției și represiunilor staliniste. Toate acestea sunt pentru ca dorința să se bucure de a acumula o mare durere din faptul că se află în egoism și de a lăsa genele spirituale (Reshimot) de dăruire să înceapă să funcționeze.

Din punctul de vedere al logicii umane, nu există nicio justificare pentru aceasta. Până la urmă, cine aranjează toate aceste dezastre? Creatorul! Îl poți duce în instanță.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 1/9/20 1/9/20, „Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism”, capitolul 6

Minutul 1:31:30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed