Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism – Noi toți trebuie să dăm un exemplu de conexiune

Nimeni nu are o protecție specială de sus; există un singur privilegiu: oportunitatea de a te angaja singur în procesul de corectare. Unii ar putea fi pentru aceasta, iar alții contra, deoarece generația modernă este obligată să clarifice această problemă. Trebuie să avansăm înțelegând, în mod conștient, prin propriul consimțământ. Iar consimțământul vine întotdeauna din dezacord, ca revelarea luminii din întuneric.

Un lucru este clar, dacă nu mergem împreună cu dezvoltarea generației, care se întâmplă acum, nu vom putea realiza dezvoltarea noastră spirituală, nici personală, nici generală. Chiar și o astfel de persoană excepțională ca Baal HaSulam a fost onorată de realizarea spirituală, deoarece generația era pregătită pentru ea și avea nevoie de un anumit proces pe care trebuia să îl dirijeze.

Și acum, o astfel de îndatorire este atribuită grupului nostru Bnei Baruch. În zilele noastre nu mai este posibil să avansăm în detrimentul unei persoane, cum a fost înainte, cu Moise. Acum avem nevoie de un grup și chiar de un grup mondial – toată lumea ar trebui să dea un exemplu despre cum să ne îndreptăm spre corectare. Doar cu o astfel de putere a conexiunii noastre vom putea avansa.

Nimeni nu va putea să-și dea seama de corectarea lui și să atingă obiectivul dorit, de unul singur. Poți să uiți de asta. Dar dacă acționăm împreună, așa cum recomandă Rabash și Baal HaSulam, atunci toate căile se deschid înaintea noastră.

Prin urmare, trebuie să ne studiem starea pentru a vedea cum progresăm de la o zi la alta, o clipa în linia stângă, apoi în dreapta. Suntem întotdeauna aruncați de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga și noi, înșine trebuie să ne construim progresul, pe linia de mijloc.

Nava umanității se va rostogoli spre stânga, apoi spre dreapta. Și dacă, cu ajutorul eforturilor noastre putem roti volanul, această navă imensă va merge în direcția corectă. Aceasta este munca noastră – trebuie să vedem acest lucru, să ne simțim responsabilitatea și să conducem procesul de corectare.

Să învârţi volanul înseamnă să te străduiești pentru linia de mijloc, astfel încât toate crimele din partea stângă să fie acoperite de iubire din partea dreaptă. Linia de mijloc este apoi aliniată în mijloc. Nu distrugem linia stângă, nu îi ștergem pe cei care sunt împotrivă, dar urmărim cum această critică îi trezește pe cei care sunt în favoare, contribuind la realizarea evaluărilor corecte. Și atunci suntem pe linia de mijloc, învârtim volanul corect și ar trebui să fim întotdeauna concentraţi asupra punctului central: unitatea Israelului, Tora și Creatorul ca un întreg.

Israel suntem noi, căutând Creatorul, Tora este întreaga lumină superioară care ne ghidează pe noi și întreaga umanitate din jurul nostru, iar Creatorul este forţa care se dezvăluie în centrul grupului, în centrul eforturilor noastre.

Baal HaSulam știa ce se va întâmpla în Germania și a încercat să-i salveze pe evrei. Dar evreii înșiși nu l-au lăsat să facă asta și toți au murit. El nu a putut schimba nimic: este nevoie de un anumit timp pentru clarificare și alegere liberă, pentru a lua o decizie. Dar când se ia decizia, puterea este transferată călăului pentru a efectua corectarea, prin suferință.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/4/20, Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism

Minutul 4:20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed