Alegerea evreiască: Unitate sau antisemitism – O conexiune deloc simplă

Conexiunea oferită de cabala ca soluție pentru toate problemele nu este atât de simplă pe cât pare a fi la prima vedere. La început, acest subiect poate induce confuzie și neînțelegere. Dacă analizăm calea noastră pe parcursul istoriei, a fost mereu benefic pentru poporul lui Israel să se unească? Pe de o parte, conexiunea este bună, însă este important la ce nivel are loc conexiunea.  

Nu cumva, prin această conexiune ne izolăm de ceilalți oameni? Sau ne conectăm în mod egoist, doar pentru a scăpa de problemele materiale? Sau ne conectăm pentru a împlini misiunea spirituală pe care o avem față de întreaga lume? Poporul Israel se poate conecta în diverse moduri și, în funcție de acestea, trebuie evaluată și conexiunea lor, în caz contrar putem să nu ne dăm seama dacă această conexiune este spre bine sau spre rău. Au existat multe perioade din istorie în care evreii au fost conectați între ei, dar această conexiune a demonstrat doar că nu servea procesul general de conexiune.

Pe de o parte, existăm în lumea materială, dar pe de altă parte trebuie să ne realizăm scopul spiritual în timpul vieții din această lume. Ceea ce contează este scopul în care ne apropiem unii de alții, la fel ca și scopul pentru care ne îndepărtăm reciproc. Ambele scopuri pot fi benefice sau rele. Putem aprecia apropierea și separarea dintre noi, fără să greșim, doar în relație cu scopul creației.

Din partea întâi a Lecției zilnice de cabala 1/9/20, ”Alegerea evreiască: Unitate sau antisemitism,” Capitolul 6

1 Minutul 0:20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: