Alegerea evreilor: unitate sau antisemitism – antisemitism deasupra naturii

De-a lungul perioadei ultimului exil, poporul Israel nu a avut cunoștință de misiunea lui spirituală. Nu vedem astfel de semne în afirmațiile filosofilor și gânditorilor evrei. Înțelepciunea Cabala a fost foarte ascunsă. A fost o perioadă pregătitoare: uneori cu mai multă Lumină interioară sau înconjurătoare, după aceea mai puțin și, în consecință, umanitatea a fost atrasă când într-o direcție și când în cealaltă.

A fost o perioadă în care a trebuit să clarificăm atitudinea noastră față de religii, să verificăm la ce preț eram dispuși să vindem iudaismul obișnuit, corporal și să ne lăsăm credința. Sufletul uman este format din patru niveluri: neînsuflețit, vegetal, animal și uman, iar toate aceste niveluri trebuie, de asemenea, să fie examinate.

Prin urmare, chestiunea nu a cuprins Înțelepciunea Cabala și datoria noastră față de umanitate, revelarea faptului că avem o misiune mai înaltă decât simpla împlinire tradițională a poruncilor.

Aceasta a fost o perioadă de control care continuă și astăzi. Până de curând, oamenii din America credeau că emanciparea modernă și asimilarea evreilor îi vor ajuta să se dizolve în societatea americană. S-a părut cu adevărat că este posibil să se facă acest lucru: nu exista aproape nicio presiune sau antisemitism direct. Dacă a existat o oarecare respingere, era foarte inteligent ascunsă.

Mulți evrei din America, așa cum au făcut odată în Germania, au crezut că antisemitismul poate fi eliminat prin asimilarea și mai mare în societatea americană, deoarece credeau că problema este cauzată de faptul că evreii nu sunt suficient dizolvați printre americani. Se dovedește că acum 3.500 de ani pe vremea lui Avraam, națiunea lui Israel a ieșit din toate națiunile, din Babilonul Antic, iar astăzi, fiind în Babilonul modern, vrem să ne întoarcem și să ne asimilăm printre națiuni. Acesta va fi sfârșitul nostru.

Cu toate acestea, nu reușim să înțelegem că alegerea devine acum mai spirituală. Până la urmă, nu există mari probleme cu diferențele corporale: obiceiuri, filozofia iudaismului și educație. În lumea modernă, totul este amestecat.

Se pune întrebarea: De ce antisemitismul modern crește și crește peste tot în lume? Acest lucru nu se aplică culturii, educației sau statalității, fiindcă este un fenomen complet ilogic, irațional, universal, care este deasupra naturii. (Minutul 43:00)

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala „Alegerea evreilor: unitate sau antisemitism” Cap.6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed