Altarul – Punctul de legătură al tuturor dorințelor

625.01Profeții, Iosua, 22:12; 22:16: Și când au auzit copiii lui Israel acest lucru, toată adunarea copiilor lui Israel s-a adunat la Silo, pentru a merge la război împotriva lor.

„Aşa vorbeşte toată adunarea Domnului: ‘Ce înseamnă trădarea aceasta pe care ați săvârșit-o împotriva Dumnezeului lui Israel şi pentru ce vă abateţi acum de la Domnul, zidindu-vă un altar, ca să vă răzvrătiţi azi împotriva Domnului?

Cele două triburi și jumătate ale lui Israel, care au părăsit Silo, au ajuns la marginea Iordanului și au construit acolo un altar uriaș.

Altarul este acel punct de legătură între noi, de unde ne ridicăm toate gândurile și dorințele către Creator. Acesta nu este o structură pe care se efectuează arderea. În spiritualitate, are cu totul alte funcții.

Cu alte cuvinte, cel mai important lucru pentru israeliți era să limiteze locurile sau, dacă pot spune așa, gândurile în ceea ce privește sacrificiile: De ce fac asta? Iar acest lucru nu poate veni decât din singurul loc care unește întregul popor.

De aceea, copiii lui Israel s-au răzvrătit foarte tare și s-au ridicat împotriva celor care trecuseră dincolo de Iordan, pentru că altarul trebuia să fie locul unic pentru întreaga lume. Acesta este locul în care toate dorințele tuturor oamenilor sunt conectate cu intenții îndreptate spre Creator.

Din „Secretele Cărții Eterne” de la KabTV 8/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: