Am fost ca niște visători

Adevărul este că Creatorul umple întregul univers. Adevărul („Emet”) este alcătuit din literele „Alef” – „Mem” – „Tav” („א – מ – ת”), adică din cele trei forțe care există în creație. „Aleph – א” este prima literă a alfabetului, Keter, Creatorul. „Tav – ת” este ultima literă a alfabetului, Malchut. Și „Mem – מ” este în mijloc, Bina care leagă Keter de Malchut.

Trebuie să înțelegeți că adevărul nu este ceea ce ni se pare după părerea și sentimentele noastre. După cum se spune: „Au ochi, dar nu vor vedea; au urechi, dar nu vor auzi ”. Adică nu simțim unde suntem ca și cum am fi orbi și surzi, nu simțim lumea adevărată, mișcându-ne în ea prin atingere.

Dar aici este corecția. Creatorul a creat în mod intenționat această ascundere astfel încât să putem atinge perfecțiunea, adică de la ascundere la ajungere la revelație, de la rațiune la creștere in credință deasupra rațiunii, de la Malchut la Bina, de la primire la dăruire.

O persoană crede că simte lumea exterioară, dar, de fapt, este închisă în sine și se simte din interior. Întreaga realitate se află în noi. Întregul univers, galaxiile, stelele, planetele și pământul cu tot ce este pe el, totul este „eu”.

Parcă mi-am pierdut cunoștința sau visez. Uneori visez că merg undeva, fac ceva ca si cum ar fi real. Dar apoi mă trezesc și văd că adevărata realitate nu este ceea ce am visat.

Și același lucru ni se întâmplă și atunci când spiritualitatea este revelată. Înțelegem că am fost în vis și acum ne-am trezit și am văzut realitatea reală.

Credința deasupra rațiunii înseamnă să înțelegem că realitatea nu este ceea ce îmi imaginez în prezent că este. De fapt, sunt în interiorul Creatorului, forța superioară care mă controlează. Și vasta lume care apare în fața mea se află în mine și trebuie să atrag puterea Creatorului pentru a-mi umple întreaga lume și a pune totul în ordine.

Omul trebuie să facă tot posibilul să dezvăluie Creatorul care umple întregul univers. Și acest lucru este posibil doar prin cei zece, dispărând și dizolvându-ma în prietenii mei, absorbindu-ma în ei atât de mult încât sa simt că Creatorul se află în spatele tuturor prietenilor și așteaptă ca eu să-L revelez.

Astfel încep să percep lumina credinței, adică să simt Creatorul. Aceasta se numește credință mai presus de rațiune. Ratiuna era fostul meu sentiment al realității, văzut de ochi și auzit de urechi. Dar acum încep să simt realitatea dincolo de percepția fizică și prin prietenii mei ajung la revelația Creatorului, care îmi umple Kli-ul spiritual, cei zece Sefirot ai sufletului meu.

Așadar, ajungem la prima revelație spirituală și continuăm să mergem tot mai departe.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 12/9/20, „Munca în credința deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: