Am putea ajunge la o viață frumoasă

Mulțumită revelațiilor făcute de Cabaliști pe parcursul a mii de ani, știința Cabala ne explică care este scopul creației, unde ne conduce evoluția și în conformitate cu ce legi.

Creatorul ne-a creat ca un singur suflet și apoi l-a spart, ceea ce a rezultat în multe dorințe diferite care se simt între ele ca străini. Din cauza acestei divizări, toți se simt independenți, separați, diferiți de ceilalți și în mod instinctiv el îi respinge pe ei și ei pe el.

Astfel lumea s-a dezvoltat tot mai mult: natura minerală, plantele, animalele și oamenii. Umanitatea s-a dezvoltat datorită faptului că aceste dorințe au crescut tot timpul, afișând tot mai mult independența, dezbinarea și interesele conflictuale. Pe toate nivelele naturii este o forță de atracție și o forță de respingere.

În lumea minerală, vegetală și animală, forța atracției acționează într-un mod instinctiv pentru a-i ajuta pe toți să existe așa cum dictează natura și nu prin liberă alegere. Și printre oameni la fel, forța atracției acționează ca o atracție naturală pentru sex și familie. Așa a existat umanitatea de generații.

De fapt ,nu există o astfel de atracție între oameni. Creatorul, forța care a spart dorința comună în multe părți, vrea ca ele să crească și să reveleze cât sunt de depărtate și opuse. Și în același timp noi descoperim conexiunea, dependența noastră și beneficiile unității noastre.

Însă deși am putea obține o viață minunată prin conexiunea și cooperarea dintre oameni, țări și națiuni, noi consumăm cantități enorme de energie, bani și resurse pe război, pe măsură ce căutăm să ne ruinăm și distruge. Este dureros să vezi umanitatea luptând cu disperare pentru separare, în locul beneficiului care apare din conexiune.

Este păcat că oamenii nu înțeleg că acesta este doar un joc pe care Creatorul îl joacă cu noi. Este necesar să păstrăm puterea răului fără să o distrugem, să construim un plus peste acest minus, să acoperim toate păcatele cu iubire. Și apoi vom exista într-un sistem care cuprinde întreaga forță a răului și toată forța binelui. Forța bună va acoperi tot răul și îl va depăși și în această formă putem să primim tot binele din acest sistem.

Acesta a fost motivul spargerii: să revelăm forțele bune ascunse, interioare în noi precum avantajul luminii asupra întunericului. Dacă nu revelăm întunericul nu vom revela lumina și toate calitățile ei. Așadar trebuie să trecem prin toate stările rele, ca în „Și a fost noapte și a fost dimineață, o zi”. Noaptea și ziua alternează tot timpul astfel încât toate păcatele sunt acoperite de iubire. Prin urmare, păcatul este revelat tot timpul primul și doar apoi unitatea.

Munca noastră este să punem împreună un sistem care include două forțe opuse. Iar ele nu ar trebui să se închidă una pe alta ca într-un scurt circuit, ca un scurt circuit al pozitivului și negativului într-o rețea electrică. Este necesar să pui o sarcină între ele, un rezistor, o rezistență. Apoi plusul și minusul nu se vor anula între ele ci se vor conecta și da un rezultat pozitiv asupra acestei rezistențe, munci folositoare.

Sarcina noastră este să stăm între plus și minus, între natura egoistă creată de Creator, înclinația rea și lumina superioară, pe care o atragem prin eforturile noastre, înclinația bună. Noi existăm între bine și rău făcând munca noastră.

Și apoi sistemul lui Adam HaRishon, creat de Creator în forma unui mini model care există doar datorită puterii sale, va fi umplut cu forța noastră, încărcătura noastră. Plusul și minusul, puterea răului și puterea binelui pot lucra în acest sistem ca doi poli care nu se anulează între ei ci crează o diferență de potențial care ne permite să revelăm munca noastră în sistemul sufletului comun al lui Adam.

Întunericul va străluci ca lumina: aceste două forțe vor putea să aprindă toată lumina infinitului în interiorul acestui sistem care a fost spart anterior. Dacă noi depunem măsura completă a puterii noastre în el pentru a conecta înapoi împreună dorințele noastre, noi căpătăm o dorință comună în care întreagă lumină este revelată.

Noi trebuie să privim acest sistem ca pe o rețea mecanică ce nu depinde de sentimentele noastre. Cu alte cuvinte, putem să mergem de la minusul absolut la plusul absolut, de la respingere la conexiune, de la ură la iubire. Și este bine că schimbările au loc tot timpul, de la o extremă la alta. Principalul lucru este să ne amintim constant că existăm în sistemului singurului suflet al lui Adam, iar acesta este toată natura, care trebuie adusă la conexiunea corectă.

Și apoi nu vom depinde de emoțiile noastre ci vom urma rațiunea, adică ne vom angaja în înțelepciunea Cabala, înțelepciunea conexiunii. Lăsați sentimentele diferite să apară în noi de la plus la minus, principalul lucru este să țintim înainte peste toate aceste experiențe spre unitatea completă, care este numită iubire.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 11/29/20, „Munca în credință deasupra rațiunii”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed