“Am renunțat la fericire?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAm renunțat la fericire?

Un student mi-a spus că un nou raport susține că coronavirusul nu mai este preocuparea numărul 1 mondială.. Aparent, este depășit de sărăcie și șomaj. Pe lângă cele trei, lumea este îngrijorată, potrivit raportului, de criminalitate, educație, schimbări climatice și imigrație. Pentru mine, umanitatea pare atât de confuză și depăşită încât nu cred că mai este preocupată de nimic. Și nu este că sunt prea multe probleme, ci că nu există niciun obiectiv de atins. Dacă nu există scopuri, nu există aspirații; iar dacă nu există aspirații, nu ai pentru ce să trăiești.

Ai putea argumenta că scopul fiecăruia este să fie fericit, iar acest lucru este adevărat, desigur. Cu toate acestea, atunci când toți avem propria idee despre fericire și doar propria noastră fericire în minte, fiecare merge pe drumul său și ajungem nefericiți, depăşiţi și în cele din urmă renunțăm cu totul la fericire.

Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l definim este ceea ce considerăm ca fiind cel mai important lucru din viață și cum vrem să-l atingem. Ulterior, putem determina ce ne va ajuta sau ne va împiedica în atingerea scopului.

Prima noastră sarcină este să recunoaștem că întreaga lume este interconectată, așa cum o demonstrează numeroasele crize globale. Fericirea personală care ignoră fericirea celorlalți dintre noi este o prerogativă pe care nu o mai avem. Prin urmare, trebuie să ajungem să definim fericirea ca fiind fericirea tuturor oamenilor, sau cel puțin ar trebui să ne străduim să o facem. Doar dacă progresăm în această direcție, vom face progrese reale spre fericire, deoarece aceasta va avea sprijinul întregii societăți.

Odată ce ne dăm seama că acesta ar trebui să fie scopul nostru și începem să lucrăm în acest sens, lucrurile se vor îmbunătăți nu numai pentru oameni, ci și pentru întreaga planetă. Dacă suntem convinși că trebuie să avem grijă de bunăstarea tuturor oamenilor, atunci trebuie să vedem că aceștia nu suferă de poluare, că au apă și aer curat, că au suficientă energie și hrană sănătoasă și că sănătatea lor, locuința și educația sunt luate în calcul. Ca urmare, vom echilibra utilizarea resurselor și vom consuma doar ceea ce este necesar, din considerație pentru bunăstarea tuturor celorlalți.

Nu vom avea nevoie de reglementări și conferințe la care liderii mondiali zboară cu avioane care poluează atmosfera pentru a ține discursuri goale. Ne vom regla pe noi înșine datorită conștientizării noastre că propria fericire depinde de fericirea tuturor celorlalți. Cu alte cuvinte, vom atinge sustenabilitatea și ne vom construi o viață fericită dacă ne concentrăm nu pe prevenirea poluării și reducerea emisiilor, ci pe luarea în considerare și pe grija reciprocă. Acesta este singurul mod în care în lumea de astăzi putem găsi durabilitatea și fericirea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed