“Am văzut sfârşitul virusului Covid?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAm văzut sfârşitul virusului Covid?

Israel (Reuters)

Statul Israel se apropie rapid de nivelul de cincizeci la sută al populației care a primit a doua doză a vaccinului Covid. Țara redeschide școli, săli de sport, cinematografe, mall-uri și hoteluri. Am văzut ultimele manifestări ale Covid? Înțeleg că oamenii au ajuns la limită și răbdarea lor s-a epuizat, dar dacă mă uit la ceea ce spun experții, văd că nu sunt atât de încântați de ceea ce pare a fi un comportament neprevăzut.

Dacă vrem să vedem sfârșitul Covid, trebuie să ne concentrăm asupra a două lucruri: 1) Lăsați profesioniștii din domeniul sănătății să rezolve soluția între ei, fără interferențe din partea politicienilor și a altor organisme interesate, apoi urmați directivele lor. 2) Unim rândurile noastre, consolidăm solidaritatea noastră ca națiune.

Copiii de exemplu, nu sunt vaccinați. Dacă îi trimitem înapoi la școală, știm ce se va întâmpla. Virusul de astăzi nu este ceea ce era când a apărut pentru prima dată. Afectează copiii și chiar embrionii, așa că, îi putem lăsa pe copii să se înghesuie în sălile de clasă înguste, unde cu siguranță se vor infecta reciproc? Și dacă se îmbolnăvesc, cum îi va afecta pe părinți? Cum îi va afecta pe frații lor? Încă o dată, deciziile se iau în funcție de interese politice și nu în funcție de considerații medicale, iar toată lumea plătește pentru asta.

Înțeleg că oamenii vor să se distreze, dar de când este acesta un factor în deciziile unui guvern? Vara, oamenilor le place să meargă la plajă și să înoate în apă. Dar dacă apa este contaminată și scufundarea în apă pune viața oamenilor în pericol, ar mai intra oamenii în apă? Le-ar permite autoritățile să riște și să intre în apă? Într-o țară ordonată, autoritățile au autoritatea de a face ceea ce este potrivit pentru public; de aceea sunt numite „autorități”.

Din păcate, faptul că politicienii susțin politicile care le aduc puncte în opinia publică din cauza alegerilor care se apropie, indiferenti la siguranța publică, demonstrează doar că interesul lor nu este sănătatea noastră, ci promovarea propriilor lor cariere politice. Ar trebui să fim mai fermi în ceea ce le cerem oficialilor noștri aleși.

Dacă vrem să vedem sfârșitul Covid, trebuie să ne concentrăm asupra a două lucruri: 1) Lăsați profesioniștii din domeniul sănătății să rezolve soluția între ei, fără interferențe din partea politicienilor și a altor organisme interesate, apoi urmați directivele lor. 2) Unim rândurile noastre, consolidăm solidaritatea noastră ca națiune. Nu putem șterge numeroasele diferențe dintre noi, dar putem și trebuie să ridicăm valoarea unității deasupra oricărei opinii personale. Acestea sunt singurele instrumente pe care le avem pentru a învinge virusul. De fapt, acest din urmă instrument va rezolva nu numai criza noastră Covid, ci și toate crizele cu care ne confruntăm acum sau cu care ne vom confrunta în viitor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed