Amalek, gardianul

566.02Amalek este o proprietate care ne este foarte apropiată. Și, deși pare a fi un rău absolut, un obstacol care trebuie distrus ștergând chiar și memoria acestuia, se știe că Creatorul nu a creat nimic de prisos, totul este doar în beneficiul dezvoltării noastre.

Prin urmare, Amalek este o proprietate care ne ajută să creștem corect și ne protejează tot timpul. De parcă ne-am plimba de-a lungul drumului și oriunde am putea cădea, sau să ne rătăcim, ies afară spini și ne avertizează să nu pășim acolo. Acesta este modul în care Amalek ne ghidează constant în direcția corectă.

Dorința vine de la Amalek și lipsa de dorință vine de la el. Amalek înseamnă de dragul meu (Al MenAt LEKabel), o dorință egoistă. Este scris: „Am creat înclinația rea; Am creat Tora ca un condiment. ” Înclinația rea stă direct împotriva Torei, a luminii superioare și ambele lucrează asupra noastră pentru a ne îndrepta spre linia de mijloc.

Trebuie să-l tratăm pe Amalek cu respect ca pe o proprietate foarte importantă fără de care nu am fi separați de Creator și nu am deveni niciodată creaturi. La urma urmei, datorită înclinației rele care ne îndepărtează de Creator și ne incită împotriva Lui, începem să-l observăm pe Creator. Amalek ne ajută opunându-ne Creatorului, dezvăluind proprietățile Sale și arătând cum le putem găsi în locul proprietăților lui Amalek, adică intenția egoistă.

Amalek ne arată cu pricepere cât de mult ne pasă doar de noi înșine și ne demonstrează că trebuie să acționăm în opoziție cu acest lucru. Astfel, el ne învață cum să realizăm această muncă. Vom învăța cum să lucrăm cu înclinația noastră rea și să o folosim corect, deoarece această înclinație ne ajută să devenim asemenea Creatorului.

Din lecția zilnică de Cabala, 18.04.2021, „Amalek

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: