“America – Fie toată lumea reușește împreună, fie nimeni nu va reuși” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “America – Fie toată lumea reușește împreună, fie nimeni nu va reuși

Cu câteva săptămâni în urmă, am avertizat că răspândirea nesupunerii și violenței doar se vor agrava dacă nu sunt tratate corect. După ce unele proteste George Floyd răspândite în ţară, au devenit violente, au apărut mai multe incidente localizate, dar au fost la fel de deconcertante. Protestul de ocupare a Dealului Capitoliului din Seattle (CHOP), revoltele neîntrerupte din Portland, ravagiile din Chicago pe secțiunea de lux a orașului Magnificent Mile din Michigan Avenue și tsunami-ul în creștere al victimelor împușcăturilor din New York, care a luat deja aproape 1100 de vieți în acest an, sunt toate, simptome ale aceleiași afecțiuni: înstrăinare și deconectare. Următorul președinte va avea mult de muncă și nu îi invidiez poziția.

Nu trebuie să ne placă cei care ne sunt opuși, dar trebuie să recunoaștem, să valorizăm și să menținem toate părțile și fațetele națiunii. Fără chiar şi unul dintre ei, țara se va prăbuși.

În multe privințe, America este deja într-o stare de război civil. Dar, fără granițe între nord și sud, fără ideologii clare din care cineva să poate alege altceva decât anarhia, este greu de stabilit cine se luptă cu cine. Prin urmare, deocamdată, pare mai mult haos decât război, dar totuşi este foarte dureros.

Nu cred că se poate rezolva rapid situația din America, dar există o soluție cu siguranță. Singura întrebare este cât de rapid și după câte victime inutile poporul american va opta pentru asta.

Soluția este simplă: americanii trebuie să găsească o modalitate de a trăi împreună. În trecut, relațiile dintre negri și albi, democrați și republicani, sau conservatorii și progresiștii nu erau la fel de încordate și pline de ură ca în ziua de azi. Desigur, istoria Americii este plină de bigotism și violență, pe fond rasial. Cu toate acestea, se pare că de data aceasta, se întâmplă în toată țara, în același timp, și cu tensiuni și frustrări suplimentare, acumulate în decenii de neglijență. Așadar, deși a existat întotdeauna rasism în America, de data aceasta, se pare că o altă fațetă a unei societăți în general dezintegrate, care se destramă din încheieturi, face ca situația să fie mult mai periculoasă.

Nu știu de către cine și nu știu cum se poate face acest lucru, dar știu că întotdeauna, așa ca acum, soluția problemelor din America nu constă în rezolvarea separată a fiecărei probleme. Soluția nu poate veni decât prin răspundere reciprocă, atunci când fiecărui rezident i se garantează un nivel de viață suficient și demn, peste care va fi posibilă dezvoltarea conștiinței naționale care este mai puternică decât concepția personală asupra problemelor sensibile care sfâşie țara în bucăți. .

Nu va veni într-o zi și nu va veni fără o curbă a învățăriii, dar nu există nicio altă alegere. Fie toată lumea reușește împreună, fie nimeni nu va reuși. În realitatea de astăzi, interdependența este un dat. Nimeni nu poate supraviețui singur și numai natura complementară a civilizației îi va permite să continue. Dacă încercăm să eliminăm diversitatea și să mergem singuri, ne condamnăm singuri.

Totul în realitate are opusul său. Dacă nu ar fi fost, nu am fi în stare să știm despre asta, deoarece observăm ceva numai pe fundalul opusului său. Ideea că eliminarea oamenilor sau a ideilor care nu ne plac ne va îmbunătăți situația este un element al imaginației noastre centrate pe sine. Dar este una foarte periculoasă, de vreme ce ar trebui să reușim, ne-am elimina pe noi înșine, împreună cu ținta urii noastre.

Dacă dorim să creștem, putem face acest lucru numai examinându-ne pe noi înșine împotriva celor cu care nu suntem de acord sau pe care îi dezaprobăm. Oricât de mult ne-ar displace, suntem total dependenți de ei. Înțelegerea și acceptarea acestui adevăr este vitală pentru supraviețuirea noastră în societatea interconectată care am devenit. Nu trebuie să ne placă cei care ne sunt opuși, dar trebuie să recunoaștem, să valorizăm și să menținem toate părțile și fațetele națiunii. Fără chiar şi unul dintre ei, țara se va prăbuși

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed