An Nou, probleme vechi

1.01Judecând după ceea ce se întâmplă cu umanitatea în ceea ce privește procesul general de dezvoltare, care este obligat să ne conducă la scopul propus ne confruntăm cu o perioadă dificilă în viitorul an 2023.

Sper că nu vom ajunge la un război nuclear mondial, iar asta mi se pare puțin probabil. Dar cu toate acestea provocări dificile ne așteaptă peste tot în lume. Și în final ne vor conduce să găsim o soluție adevărată și să acceptăm să schimbăm în bine relațiile dintre noi.

Aceste probleme sunt deja vizibile la orizont: ecologie slabă, penurie de alimente și tot felul de dezastre naturale. Toate aceste probleme vor fi foarte grave și se vor manifesta la scară globală; prin urmare nu salut noul an cu bucurie.

Nu este vorba doar despre război, ci despre relațiile dintre oameni. La urma urmei un război poate fi încheiat cumva, dar pentru a corecta relațiile umane necesită un studiu îndelungat, claritate, abordare corectă și un sentiment de durere care este exacerbat în fiecare persoană și în toate națiunile și țările.

Doar dacă va deveni evident pentru toată lumea că nu avem nicio speranță într-un viitor mai bun dacă nu ne apropiem unul de celălalt, doar cu această condiție ne vom angaja pe calea unui viitor bun.

În noul an se vor intensifica toate problemele vechi pe care le aveam deja în 2022. La urma urmei, nu am făcut nimic pentru a le elimina. În primul rând trebuie să supraviețuim în această iarnă 2022 – 2023 și abia atunci vom vedea ce se întâmplă în continuare. Sunt mari probleme cu apa potabilă, cu mâncarea și cu grâul. Sper cu adevărat că omenirea nu va distruge produse, ci mai degrabă va ajunge la o astfel de distribuție între țări încât să fie suficient pentru ca toată lumea să existe. Dar până acum nu există o soluție la asta.

Epidemia de coronavirus nu mai este atât de acută, dar vor veni și alte probleme și mai mari: noi epidemii în lume sub diferite forme. La urma urmei, dacă nu ne reparăm relațiile, atunci eliberăm toate aceste probleme și le lăsăm să arunce în aer societatea umană.

Este greu să vorbim despre asta, dar se pare că am ajuns la un punct critic pentru supraviețuirea noastră. Nu înțelegem cât de slab este omul și că suntem în conflict cu forțele naturii cărora nu le putem rezista. Natura se va coborî asupra noastră cu și mai mare forță, cu astfel de inundații și cutremure, încât va fi imposibil să trăim pe această planetă.

Principalele probleme vor fi din cauza climei, iar aceasta este o dificultate pentru că nu putem opri natura. Relațiile dintre țările aflate în război pot fi încă stabilizate cumva. Dar este imposibil să rezişti forțelor naturii și să elimini dezastrele naturale.

Există o singură modalitate de a face acest lucru – prin corectarea relațiilor dintre oameni și suntem foarte departe de asta. La urma urmei relațiile umane necesită consimțământul inimilor pentru a deveni mai aproape unul de celălalt.

Ceea ce se cere aici nu este achiziția materială, cum ar fi cumpărarea de gaz sau petrol, ci mai degrabă o atitudine cordială a unuia față de celălalt. Dar încă nu suntem capabili de asta. De aceea aştept cu nerăbdare viitorul, care depinde în întregime de bunele relaţii între toţi oamenii.

Nu suntem capabili să ne deschidem inimile unul față de celălalt. Inima tuturor este blocată cu multe încuietori și nu vrea să înțeleagă că deschiderea și apropierea inimilor este soluția pentru toate necazurile noastre. Și totuși omenirii i s-a oferit ocazia să se corecteze. Mai avem o șansă. Nu este fără speranță.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: