Angajarea noastră aduce beneficii?

Întrebare: Trăim acum un moment foarte interesant, în care aproape întreaga lume încearcă să se întoarcă la viața veche. Oamenii speră că totul va fi la fel și viața va fi cumva mai bună. Dar, în același timp, Organizația Internațională a Muncii prevede că un miliard și jumătate sau mai mulți oameni vor rămâne fără muncă.

Sperăm că țara le va oferi sprijinul social necesar. Dar întrebarea este: cum poate exista o masă atât de mare de oameni fără munca lor obișnuită? Ce vor face ei? Cum poate o persoană să-și dea seama de calitățile sale umane dacă nu este în afaceri, nu cere și nu este mulțumită de nimic?

Răspuns: Ce a făcut o persoană înainte? Lucruri absolut inutile. Doar pentru a vinde ceva cuiva, a cumpăra ceva de la cineva și asta este. În acest caz, este mai util dacă nu face altceva decât să dăuneze mediului, atmosferei, ecologiei. Nimeni nu are nevoie de slujba lui!

Natura oricum nu va suporta asta. Ea se străduiește pentru o integrare clară a tuturor părților sale și, cu atât mai mult a omului. Așadar, am ajuns la concluzia că coronavirusul ne-a arătat că suntem un sistem integral în natură și că ne aflăm în interiorul acestuia. Nu putem face nimic, pentru că natura ne va îndemna în continuare, ne va împinge, să ne luăm nișa noastră normală, serioasă și să lucrăm în ea.

Această nișă are o singură cale de ieșire. Nu putem pentru totdeauna să epuizăm Mama Pământ și să producem bunuri inutile deoarece acest lucru duce la o supraproducție uriașă.

Cert este că, datorită tehnologiilor moderne, putem hrăni și servi întreaga populație de pe planetă, dar noi doar o epuizăm. Prin urmare, trebuie să căutăm un alt fel, un alt model de dezvoltare: ce să facem, ce să dezvoltăm și în ce direcție să ne mișcăm.

Cred că există un singur răspuns, în direcția autorealizării spirituale, sociale, culturale și, în niciun caz tehnice sau materiale.

Din KabTv „Șomajul în lume, după coronavirus” 5/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed