Animale Kosher

Tora, Deuteronomul 14:3 – 14:6: Sa nu mancati niciun lucru necurat. Iata dobitoacele pe care le puteti manca: Boul, oaia, capra, cerbul, gazela, antilopa, tapul, cerboaica, boul salbatic si capra salbatica. Orice dobitoc are copita despicata, cu spintecatura adanca intre amandoua partile copitei si care dobitoc rumega mancarea, se mananca.

Corectarea spirituala este bazata pe actiunea numita Tzimtzum Bet (A doua restrictie). Esenta ei este divizarea dorintelor care se intampla in noi multumita conexiunii Luminii Superioare (calitatea de daruire si iubire) cu calitatea inferioara a unei persoane (sa primeasca pentru propria placere).

Sunt divizate in dorinte usoare, numite dorintele de a darui, desi noi nu vom darui nimic in ele si cele grosiere, numite dorințele de primire.

Tzimtzum Bet sustine ca putem lucra cu alte persoane la nivelul dorintelor mici, deoarece ii putem ajuta cu aceste dorinte, sa-i influentam si sa fim in legatura cu ei corect, iar dorintele mari nu le putem folosi, deci acestea sunt restrictionate.

Asta este reprezentata prin divizarea dintre animalele Kosher si non-Kosher. Kosher, deci animalele care pot fi folosite, sunt dorintele care au indicatii ca pot fi potrivite pentru daruire. La nivelul animal, boul, oaia, capra, cerbul, etc., simbolizeaza aceste dorinte din noi.

Toate difera de alte animale pe baza faptului ca au copite despicate, ceea ce indica o divizie clara intre calitatile de daruire si primire. Indifirent daca este manifestata in ele calitatea primirii, este asa de mica incat pot lucra in daruire.  In plus, aceste animale regurtizeaza constant ce au rumegat, ceea ce inseamna ca au un cliclu inchis al consumului de hrana. In lumea noastra, acestea sunt consecintele externe ale Restrictiei Secunde.

Tora, Deuteronomul: Orice dobitoc care are copita despicata, cu spintecatura adanca intre amandoua partile copitei si care dobitoc rumega mancarea, se mananca. Dintre cele ce isi rumega mancarea sau isi au copita despicata printr-o spintecatura adanca, numai acestea nu se mananca: camila, iepurele si iepurele de casa, pentru ca, desi acestea isi rumega mancarea, dar nu-si au copita despicata, acestea sunt necurate pentru voi.

Daca unui animal ii lipseste chiar si una din componentele Koser care reprezinta semnele Tzimtzum Bet, nu pot fi folosite pentru mancare.

Prin urmare, Tora vorbeste despre corectia dorintelor noastre egoiste si folosirea lor cu intentia corecta. O persoana face o restrictie pe dorintele sale si cauta oportunitati de a lucra cu ele mai departe.  Acelea care le poate folosi “cu intentia de a darui” sunt numite Kosher, cu alte cuvinte, potrivite pentru a darui altora.

In lumea noastra, aceste calitati sunt reprezentate intr-un anumit fel, prin anumite animale, pestele, casarile si chiar si plantele. Din tot ceea ce inconjoara o persoana, ea trebuie sa selecteze doar ce poate folosi cu intentia de a darui.

Din emisiunea de pe KabTV’s “Secretele Cartii Eterne” 7/20/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: