Anul 2021— Sfârșitul erei sclaviei

294.2Când economia a început în cele din urmă să se deschidă după un an de carantină, a apărut un nou fenomen: întreprinderile nu sunt în măsură să recruteze numărul necesar de lucrători pentru a relua producția, în ciuda ratei ridicate a șomajului. S-a presupus că cei care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei coronavirusului s-ar grăbi să caute orice oportunitate de angajare și nu ar exista nicio problemă cu angajații.

Și totuși, există o mare lipsă de forță de muncă, atât în ​​Israel, cât și în întreaga lume. Și acest lucru se aplică nu numai muncii slab remunerate, necalificate, ci și în birourile de avocatură, de înaltă tehnologie și contabilitate. Din acest motiv birourile trebuie să lucreze cu un personal mic și cu un program redus.

Iar persoanele care anterior dețineau aceste locuri de muncă stau acasă, primind o bună indemnizație de la stat în legătură cu pandemia, și nu se grăbesc să se întoarcă la muncă. Cum putem explica acest paradox că, având un nivel imens de șomaj, este imposibil să găsești lucrători?

Nu sunt destui oameni care ar dori să lucreze. Mulți au pierdut această dorință. La urma urmei, nu sunt în pericol de înfometare sau presiune socială. Când primeşti beneficii de stat te poți întinde pe canapea, poți citi un ziar sau o carte, te poți uita la televizor sau poți merge la plajă cu familia.

Și, de fapt, nu este nimic în neregulă cu acest lucru, deoarece se spune că uneori „este de preferat să stai și să nu faci nimic”. Lumea nu este făcută să se suprasolicite la locul de muncă. Există o mulțime de locuri de muncă care nu fac bine, deci nu ar fi mai bine să rămâi acasă? Cel puțin, mediul se va îmbunătăți și poluarea va scădea.

Nu este nimic surprinzător în acest sens, din cauza a ce este persoana respectivă, a dorinței de a se bucura, care se adaptează condițiilor care îl apasă. Dacă nu există nicio presiune asupra lui, el nu se va mișca.

Anterior, societatea a adoptat atitudinea că este imposibil să nu funcționezi fără muncă – fără mijloace de subzistență. Prin urmare, o persoană aspira să obțină o profesie bună pentru a-și asigura traiul și a-și hrăni familia și copiii. Astăzi, totul se destramă: nu există dorința de a întemeia o familie, de a avea copii și nu este nevoie să lucrezi.

Și într-adevăr, scopul nu este să lucrăm din ce în ce mai mult și să-l îmbogățim pe proprietar, ci să înțelegem pentru ce existăm. La ce folosește să lucrezi ca economist, care de dimineață până seara se întreabă despre cum să răsucească afacerea, astfel încât proprietarul să se sustragă de la plata impozitelor și să câștige câteva milioane în plus? Și la ce folosește progresul tehnologic, permițându-ne să producem din ce în ce mai multe jucării pentru noi și să ne jucăm?

Va fi mai util dacă o persoană își dedică acest timp familiei sale, copiilor și se dezvoltă cu adevărat studiind știința, filosofia, Cabala, adică dezvoltarea spirituală. El va studia nu lumea artificială pe care și-a construit-o pentru sine, ci lumea naturală a naturii în care trăiește. Și astfel totul se va liniști, nu vor exista presiuni și probleme, divorțuri.

În caz contrar, noi înșine susținem sistemele care țin o persoană în cătușe.

Dacă o persoană stă acasă, va avea timp și energie să se gândească la lume și la viața familiei sale, a națiunii sale și a întregii lumi, pentru a o face mai bună. La ce rezultate utile a dus dezvoltarea tehnologiei din ultimele sute de ani, care ne-a condus în malaxor?

Pandemia a trezit omenirea. Oamenii nu mai vor să lucreze, nu mai vor să se întoarcă la muncă, să fie sclavii unei mâini de capitaliști care numără profituri de miliarde de dolari. Pentru a exista în lume, o persoană nu trebuie să lucreze zece ore pe zi și să petreacă încă două ore în trafic.

În cele din urmă, ne-am dat seama că nu trebuie să lucrăm ca sclavi pentru Faraon, umplând buzunarele cuiva. Era sclaviei s-a încheiat! Suntem liberi! Să ne gândim ce să facem cu viața noastră. La urma urmei, datorită tehnologiilor moderne pe care le-am realizat cu munca noastră grea, este suficient să lucrezi câteva ore pe zi și să ai tot ce îți este necesar pentru viață.

Pentru ce lucrăm restul timpului? Pentru a acumula miliarde în conturile din bancă. Să vedem cum putem transforma toate posibilitățile noastre moderne în organizarea unei vieți armonioase pentru noi înșine. Cât de mult avem nevoie să lucrăm: câteva ore pe zi, și nu toată lumea ci mai ales bărbați.

Și să vedem de câți avocați, economiști etc. avem nevoie într-adevăr într-o societate corectă, reformată. Aparent, mult mai puțini decât acum. Dar vom avea nevoie de mult mai mulți profesori, educatori și mai multe femei care să lucreze cu copiii. Trebuie să investim mai mulți bani în îngrijirea bolnavilor, a persoanelor în vârstă, pentru a restabili ordinea în căminul nostru.

Nu suntem de acord să ne întoarcem la sclavie. Suntem gata să lucrăm doar după cum este necesar în fiecare funcție, în fiecare întreprindere, dacă este într-adevăr în beneficiul umanității și nu doar pentru profit. În căutarea profitului, am stors toate sucurile din natură și din noi înșine și am ajuns la o criză totală.

Să examinăm din nou întreaga ordine și să o setăm în funcție de necesitate, în beneficiul mediului, al persoanei, al familiei. Avem nevoie de un program de stat pentru creșterea unei persoane, cursuri de formare pentru mame și tați pentru a construi familii corecte și corectate, și toate sistemele de sprijin astfel încât fiecare persoană să fie bine și nu una în detrimentul alteia.

Am investit deja suficient în dezvoltarea tehnologiei; să ne concentrăm acum pe cultură, artă, educație, lucruri care umple o persoană interior și nu doar să o hrănească și să o îmbrace.

Procesul pe care îl parcurgem conform programului naturii este ireversibil. Și astfel ne vom îndepărta inevitabil de munca grea pe care am făcut-o în ultimele sute de ani. Am distrus mediul și ființele umane, oportunitățile lor de a se dezvolta și acum trebuie să recunoaștem acest lucru. Iar omenirea este pregătită pentru aceasta; oriunde în lume, se manifestă consecințele teribile ale rasei tehnologice și industriale. Este timpul să le opriți, să faceți un calcul serios și să remediați ceea ce este încă posibil de remediat.

Nu există altă cale pentru umanitate. Trebuie să înțelegem de ce ne tratează natura în acest fel, ce trebuie să facem, cum să ne comportăm, în ce lume nouă trebuie să intrăm și ce sisteme noi trebuie să construim.

Din KabTV “O discuţie cu jurnaliştii” 5/25/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: