Aparţinând unui singur sistem

Începem deja să simţim că lumea noastră a atins un punct mort şi se afla în criză. Motivul este acela că natura ne împinge spre o unitate mai mare şi spre conexiunea într-un singur sistem, spre interdependența reciprocă dintre toţi oamenii, dintre societăţi şi guverne.

În ultimii 50 – 60 de ani, umanitatea a construit o multitudine de sisteme internaţionale, corporaţii transcontinentale și care, dintr-o dată, şi cu rapiditate, au crescut pentru a cuprinde întreaga lume, ridicându-se mai presus de guverne şi graniţe prin activităţile şi interesele lor.

Însă, în acelaşi timp, politicienii şi oamenii devin mai egoişti ca niciodată şi incapabili de cooperare, nedorind să se vadă pe ei înşişi ca o singură unitate, ca un întreg. Rezultatul este că lumea decade într-o criză foarte complexă, una care nu a mai existat înainte.

Pe de-o parte, natura, prin sistemele financiare şi de producţie, ne închide într-un singur sistem, într-o lume integrată. Însă, refuzăm să fim integraţi; fiecare naţiune simte că este unică, independentă şi nu vrea să se bazeze pe oricine altcineva.

În acest punct critic erupe o criză imensă la care nu se găseşte nicio soluţie. Lumea intra într-o împotrivire globală. Baal HaSulam scrie că nu există nicio alegere în afară de realizarea că în orice lucru, doar egoismul uman este cel învinuit, însă noi încă suntem obligaţi să obţinem unitatea.

Egoismul ne pândeşte, însă noi trebuie să ne ridicăm deasupra lui, aşa cum ne învaţă metodologia Cabalei. Dacă folosim această metodologie, atunci vom avansa. Altfel, noi ne vom implica într-o cale foarte lungă a suferinţei.

America simte această criză mult mai puternic decât orice altă ţară. De aceea, scopul următorului congres din New Jersey, care va avea loc în luna mai, este pentru a ne permite să nu ne mai simţim separaţi şi distanţaţi de continente, ci ca aparţinând unui sistem care este mai presus de geografie, istorie şi mai presus de diferitele limbi, cu alte cuvinte, ca aparţinând unui singur corp, unui singur suflet.

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 4/8/18, Pregătire pentru Congresul mondial din New Jersey 2018

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: