Aprinde lumina din sufletul tău

Dacă depășim din plin rezistența egoismului, care ni s-a atribuit în funcție de rădăcina sufletului și ajungem la conexiune în grupul de zece, atunci Creatorul poate fi revelat între noi.

Opoziția dintre lumină și întuneric, separare și conexiune, ajunge la un asemenea punct încât acest contrast între egoism și sfințenie este suficient pentru a face întunericul să strălucească ca lumina. Prima lumină este revelată în noi, lumina lui Nefesh și intrăm pe calea luminii.

Tensiunea dintre deconectare și dorința de conectare atinge o asemenea magnitudine încât face lumina să se aprindă, ca un bec care se aprinde la 220 volți. Intensitatea conexiunii noastre și a opoziției noastre devine atât de mare încât întunericul începe să strălucească ca lumina. Din întuneric, Îl invităm și Îl atragem pe Creator în conexiunea noastră.

În măsura în care mă obișnuiesc să apreciez stările întunecate în care nu am dorință, nici minte, nici gânduri corecte, și știu că ne conectează, aprind lumina din sufletul meu întunecat, adică Îl revelez pe Creator din ce în ce mai mult.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 12/9/20, „Munca cu credința deasupra rațiunii”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: