Ar trebui să știm cum să citim Tora

Întrebare: Care este tradiția legii orale?

Răspuns: Tora orala explică Tora scrisa, pe care numai cabaliștii o pot înțelege, în funcție de nivelul lor de realizare spirituală.

Ar trebui să știm cum să citim Tora și, în scopul de a face acest lucru, trebuie să învățăm ebraică, pentru că toate cuvintele sunt teribil distorsionate de traducere. Literele care alcătuiesc cuvântul au un sens foarte profund: ordinea lor, sunetul, similitudinea sau diferența între ele, și așa mai departe. Fiecare literă este alcătuită din mai multe elemente care indică anumite forțe ale naturii, fie că sunt pozitive sau negative și care operează pe orizontală sau pe verticală, prin atragere inspre ele sau prin îndepărtare. Acesta este motivul pentru care scrierea literelor este o artă specială.

În cele din urmă, o persoană începe să înțeleagă că există o descriere codificată a actelor spirituale consecutive în fața sa și nu un text obișnuit.

În ebraică, fiecare literă este un simbol, un semnal unic, cu multe elemente care sunt conectate într-un mod special și care transmit informații, putine informații concrete care conțin întreaga structura spirituală în interiorul lor.

Este posibil să citesti pur și simplu cărți de Cabala, și este posibil să le citesti în profunzime și să penetrezi înțelesul intern. Atunci când o persoană intră în text, ea călătorește prin el până când înțelege tot ce se întâmplă în el și fluxul informațiilor interne. Este o realizare cu totul diferită de realizarea Torei, si este defapt ceea ce se numeste „secret” la un anume grad.

De aceea, Torah orală este Torah care este interzis să fie învățata. Conceptul de interzis se referă la faptul că este imposibil, deoarece un om nu va înțelege nimic înainte de a fi un cabalist. Pe de altă parte, nu este nevoie să înțeleagă nimic în înțelepciunea Cabalei. In intelepciunea Cabalei, totul este permis – totul este pentru o persoană, pentru binele său.

Din lectia de cabala în limba rusă 04/09/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: