Armageddonul nostru interior

Oamenii sunt opusi Kabbalei, pentru ca au un sentiment subconstient ca intelepciunea Kabbalei ii va distruge. E vorba de egoism, care se lupta cu Kabbalah intr-un razboi numit Armageddonul, sau razboiul dintre Gog si Magog, care a fost descris de profeti ca razboiul Luminii impotriva intunericului.

Este o lupta lunga si obositoare, pe care persoana o poarta inauntrul sau. Dar pe langa razboiul launtric, trebuie sa ne mai luptam si cu cei care se opun Kabbalei in societatea noastra. Aceasta este o batalie impotriva lui “Erev Rav” (Multimea amestecata), descrisa in Cartea Zohar.

Nu e nicio indoiala ca acest razboi va fi castigat de Creator, de forta Luminii, a daruirii si a iubirii. Dar cantitatea si durata suferintei oamenilor depinde de eforturile pe care le facem in acest razboi. Cel mai bun mod de a lupta intr-un razboi este sa ataci, dupa cum a spus Creatorul, „Sa mergem la Faraon, caci Eu am impietrit aceasta inima!”.

Trebuie sa initiem razboiul impotriva egoismului, atat extern, cat si intern, fara sa asteptam sa ne atace el pe noi. Atunci, vom accelera procesul de corectare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed