Armonizarea cu Superiorul

Nu suntem capabili să înțelegem punctul de vedere al superiorului care gândește la un alt nivel și, prin urmare, nu suntem de acord cu acesta. Oricât de mult îmi verific concluziile mele și concluziile superiorului, devin din ce în ce mai convins că acest lucru este inacceptabil pentru mine.

Perceptia celui superior mi se pare lipsită de rațiune, detașată de realitate, o fantezie naivă. În conformitate cu înțelegerea mea, nu poate fi adevărat.

Și după ce am verificat de mai multe ori și m-am asigurat că nu există nicio modalitate de a justifica partea superioară, mă opresc spunând: „Acum voi accepta părerea superiorului deasupra minții mele, chiar dacă aceasta contrazice părerea mea.” Și se datorează faptului că este împotriva înțelegerii mele să o accept prin credință deasupra rațiunii și mă bucur de oportunitatea de a face acest lucru.

Și dacă nu o pot accepta, atunci rog superiorul să-mi dea puterea să o fac pentru că trec prin credință deasupra rațiunii și accept părerea celui superior. Și îmi este clar că rațiunea mea rămâne în partea de jos, iar cunoașterea superiorului este mai înaltă, una deasupra celeilalte.

Adică nu am înlocuit cunoștințele, înțelegerea și percepția anterioară cu cunoștințele, înțelegerea și percepția superioară, așa cum în lumea noastră copiii acceptă opinia adulților.

În spiritual, rămân cu propria mea părere și, pe lângă aceasta, primesc părerea superiorului și lucrez în funcție de ea. În această formă voi exista în realitatea spirituală.

Părerea mea, verificată de o mie de ori, cu care am rămas, se numește cunoștința mea.

Și opinia superiorului, de asemenea verificată de mine de o mie de ori, devine credința mea, care este mai mare decât rațiunea mea, pentru că o iau ca adevăr, deși după înțelegerea mea, nu este deloc reală.

Este clar că acest lucru nu este deloc în acord cu logica rațională a lumii noastre, dar astfel apare ascensiunea spirituală și se relevă percepția lumii superioare. Chiar și acum suntem în realitatea superioară, deci de ce nu o simțim? Deoarece nu putem încă să înlocuim împlinirea noastră cu realitatea spirituală corespunzătoare, adică să ne acordăm inima și mintea la percepția lumii superioare.

Și chiar dacă nu înțeleg încă lumea superioară și nu pot dezvălui despre ce vorbesc cabaliștii, ar trebui să fiu recunoscător că mi s-a permis cel puțin să mă apropii de ea și să aud despre asta. Mă bucur să fiu printre cei care se îndreaptă spre intrarea în lumea spirituală – acesta este în sine un mare privilegiu și un dar personal al Creatorului. Prin urmare, sunt plin de recunoștință și bucurie și binecuvântez forța superioară pentru marea milă față de mine.

Este foarte important să dezvolți o astfel de atitudine în tine, dorința de a te apropia de Creator, de a-I mulțumi și de a face tot ceea ce este necesar pentru a-L putea sluji într-un fel.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 17/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: