Aruncă o privire asupra lumii cu ochii altruiști

Remarcă: Există două tipuri de percepție asupra lumii. Primul este prin sentimentele personale și prin creierul omului, care percepe lumea noastră prin cele cinci organe de simț ale sale. Al doilea este prin mediu, atunci când individul privește lumea prin oamenii din jurul său.

Scopul tuturor din această lume este să cunoască Creatorul. În conformitate cu Cabala, omul nu poate să exploreze Creatorul prin cele cinci simțuri obișnuite, ci doar prin societate, adică societatea ca direcția prin care mă uit la Creator. Nu pot să Îl văd în mod direct, dar dacă învăț să mă uit prin societate, atunci eu pot în mod clar să determin cine este Creatorul.

Comentariul meu: Adevărul este că noi trebuie să ne defocalizăm văzul sau, mai degrabă, senzațiile noastre. Acum le avem încarcerate pentru împlinirea noastră egoistă și, prin urmare nu simțim Creatorul.

Astfel, noi trebuie să ne uităm la lume cu ochii altruiști, adică din calitatea dăruirii. Să spunem că întreaga lume este copilașul nostru pe care îl iubim la nebunie. Atunci cum ne-am uita la lume cu iubire?

Cu toate acestea, lucrul acesta este insuficient, deoarece noi tot ne uităm la ea din punct de vedere egoist. Trebuie să ne uităm la ea cu iubire altruistă, asta fiind ca și cum am fi absolut independenți de noi, înșine. Acum imaginați-vă în locul copilului vostru, care este întreaga lume pentru voi, un străin sau chiar și mai bine o persoana pe care o urâți cel mai mult. Trebuie să vă defocalizați, să vă desprindeți de punctul vostru de vedere egoist asupra lumii, printr-o prismă care vă întoarce pe dos în mod complet și apoi prin ea veți vedea Creatorul.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: