Arvut obligă la dăruire

941Conexiune, încorporare, toate acestea sunt semne ale sufletelor sparte, ale dorințelor sparte care se apropie când simt cât de departe sunt una de cealaltă, dar încearcă să se apropie. Au ca scop să obțină forma cea mai corectă a sufletului corectat, de a deveni un om cu o singură inimă și de a restabili sistemul lui Adam HaRișon.

Următorul pas în această apropiere este Arvut (garanție reciprocă). Aceasta nu mai este o simplă încorporare, pătrundere în dorințele celuilalt, ci dorința de a exista în locul unui prieten. Este o acțiune activă.

Încorporarea poate fi încă egoistă, dar garanția reciprocă ne obligă pe fiecare dintre noi să acționăm de dragul celuilalt. Prin urmare, garanția reciprocă este o acțiune care completează corecțiile noastre.

Garanția reciprocă completă înseamnă că fiecare include calități ale tuturor celorlalți, toate calitățile, dorințele și gândurile create de Creator în sufletul comun al lui Adam HaRishon. Întregul suflet complet și fiecare parte a acestuia devin complet identice, adică generalul și particularul devin egali unul cu celălalt. Această egalitate a generalului și a particularului este semnul uni Kli spiritual corectat.

Este important ca garanția reciprocă să provină din simțul nostru de responsabilitate față de Creator. Adică, sunt gata să fiu un garant pentru toată lumea din sistemul lui Adam HaRișon, pentru întregul suflet comun, înlocuind pe oricine în locul său și să răspund pentru el înaintea Creatorului. Se pare că sunt responsabil pentru corectarea întregului suflet comun al lui Adam.

Într-un efort de a atinge garanția reciprocă, încerc să găsesc în ce pot înlocui prietenii mei pentru a-mi asuma din ce în ce mai multe responsabilități. Aflu ce trebuie să fac pentru ființele create și pentru Creator și sunt gata să mi le asum. Garanția reciprocă mă obligă la asta.

Suntem capabili să ne înlocuim unii pe alții, deoarece inițial aparțineam aceluiași suflet și doar spargerea ne-a separat unul de celălalt, ne-a făcut opuși. Tocmai această distanță care ne separă, o putem umple cu iubire, așa cum se spune: „Iubirea va acoperi toate păcatele”. Apoi ajungem la un Kli cu adevărat puternic, care este de 620 de ori mai mare decât înainte de spargere.

Corecția completă a sufletului lui Adam HaRishon este atinsă prin garanția completă a fiecărei părți pentru toate celelalte părți: toată lumea este inclusă în toată lumea, fiecare parte include întregul și, astfel, ajungem la Kli perfect.

În spiritualitate, particularul și generalul sunt egale și nu există nicio diferență între ele. Prin urmare, garanția reciprocă poate fi realizată numai după încorporarea și responsabilitatea completă, cum ar fi persoanele care navighează în aceeași barcă, dacă se îneacă, se îneacă împreună.

Prin încorporare și garanție reciprocă, chiar și cel mai mic, un Kli secundar conține tot Kelimul în sine și este capabil să îndeplinească funcțiile întregului suflet comun. Nu există nicio diferență între acest suflet special și sufletul general.

Datorită garanției reciproce și a dorinței fiecăruia de a-l înlocui pe celălalt, se dovedește că fiecare include întregul suflet al lui Adam HaRishon și este capabil să slujească tuturor dacă apare nevoia.

Din Lecția zilnică de Cabala din 04.03.2021“Garanție reciprocă”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: