Ascensiunea în dimensiunea spirituală

Moartea egoistă înseamnă scăparea de egoism prin el însușii, pentru că numai acesta este subiectul morții. Restul nu poate muri! De aceea, moartea în spiritualitate nu înseamnă decât trezirea, iluminarea și înțelegerea.

Conform înțelepciunii Cabala, dacă cineva își îndeplinește misiunea și se corectează, îl binecuvântează pe Creator recitând Kaddiș – o rugăciune despre moartea coprului.

Această rugăciune este foarte adâncă și emoțională. Iar omul nu suferă în această viață prin corp doar pentru sentimentul gratitudinii față de Creator. Prin asta, prin viața corpului, omul obține următorul nivel al dezvoltării, și în de carapacea curentă, el se naște cu un alt corp. Și îi mulțumește Creatorului pentru că este capabil să se apropie de El, schimbându-și carapacea corporală.

Comentariu: Este interesant faptul că romanii au înțeles că împăratul muribund, care rezista morții, defăima zeii.

Răspuns: Romanii nu au avut concepte etice adânci. Dar la fel ca grecii, erau foarte materialiști. Rezistența evreilor față de romani și de greci, definește lumea de azi.

Romanii au cucerit întreaga Europa și i-au dat acesteia dezvoltarea materialistă, în timp ce grecii au umplut această dezvoltare cu vederea lor filozofică și științifică a lumii. Toate acestea au avut loc pentru ca lumea, în final, să se ridice la nivelul Creatorului, deasupra materialismului și dezvoltării științifice moderne.

Deci astăzi, vedem că bogăția și luxul nu mai sunt inima determinării fericirii. Iar filozofia devine deja istorie, filozofii și filozofia dispărând. Asta înseamnă că ne apropiem de o nouă etapă, ascensiunea în dimensiunea spirituală.

Din emisiunea de pe KabTV ”Secretele Cărții Eterne” din 01.07.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: