Ascultați, citiți și vedeți

531.03Întrebare: În cartea lui Baal HaSulam, Shamati („Am auzit”) este scris că omul care se simte ca și cum ar fi în iad, înțelege că singurul lucru care îl poate scoate este forța superioară, din care emană totul. Dar pentru aceasta trebuie să simtă această forță superioară pentru că abia atunci poate cere cu adevărat?

Răspuns: Desigur. Dacă omul nu simte, nu are rost.

Prin urmare, Cabala nu ne pune condiții preliminare. Doar ascultați, citiți și vedeți tot ce spune această știință. Acesta dezvăluie forța care te schimbă în același mod în care un copil se schimbă în lumea noastră, dobândind noi proprietăți pe măsură ce crește și devine diferit în fiecare zi.

Un adult nu devine diferit. Se umple de tot felul de noi impresii și plăcer. Dar un copil se schimbă, câștigă din ce în ce mai mult.

Acesta este modul în care Cabala, deoarece acționează asupra noastră ca adulți, crește o nouă persoană în noi. Prin urmare, dobândim noi proprietăți, o minte nouă și ne simțim noi în fiecare zi. Aceasta este o proprietate specială datorită căreia devenim „Adam“ – egal, asemănător, cu Creatorul.

Acest lucru se va întâmpla cu siguranță. Trebuie doar să deschizi cartea și să studiezi sistematic. Ai totul pe Internet. Invit pe toată lumea. Și oamenii vor vedea ce schimbări au loc în ei literalmente de la o zi la alta, sau cel puțin de la o săptămână la alta.

Cabala ne invită să devenim la fel de naivi ca și copiii pentru a ne apropia de percepția noii realități care ar trebui să ne fie dezvăluită. Și dacă ne comportăm astfel, vom deveni cu adevărat adulți.

Din „Puterea cărții Zohar” # 9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed