Ascunderea ne învață cum să ne corectăm

Suntem într-o realitate specială care ascunde în întregime Creatorul. Dar dacă ne raportăm corect la ea, atunci prin toate nivelurile acesteia, adică mineral, vegetal, animal și uman, aflăm treptat că Creatorul dorește să-L descoperim.

Această ascundere ne învață cum să ne corectăm pentru a dezvălui Creatorul, nu pentru a rămâne în credință oarbă, ci pentru a atinge forța superioară în mod explicit și deschis, pentru a ajunge de la ascundere la revelație. Prin urmare, trebuie să percepem această lume ca pe o oportunitate de a-l dezvălui pe Creator. În spatele lumii materiale vom începe să dezvăluim lumea spirituală, descoperim numeroase niveluri ale acesteia, și de fiecare dată ne vom ridica de la ascundere la revelație.

Prin astfel de exerciții, organizate de Creator de la începutul creației până la sfârșit, câștigăm rațiune și senzații, învățăm cum se ascunde Creatorul și cum să-L dezvăluim, și prin ascundere și revelație înțelegem ce vrea El să ne spună.

Se știe că „avantajul luminii este perceput din întuneric”, dar întunericul este prima realizare. Numai în interiorul lui începem să dezvăluim lumina și Creatorul, să învățăm limbajul Său, literele – un punct, o linie, un cerc, un triunghi, o bară transversală – diferite forme de întuneric și lumină, dezvăluite una împotriva celeilalte.

În acest fel, dobândim treptat înțelegere și începem să vorbim cu Creatorul în aceeași limbă, să stăpânim programul Său, conform căruia trebuie să ne construim noi înșine pentru a-L înțelege, a simți și a deveni partenerii Lui, fii ai întregului univers în toate formele ascunderii și revelației Sale.

În cele din urmă, toate ascunderile susțin doar revelația. Ascunderea nu dispare, ci devine un fundal pe care dezvăluim forța superioară și încorporăm întunericul și lumina în noi înșine și ajungem la sfârșitul corecției noastre.

Ascunderea este percepută pe fundalul revelației și revelația pe fundalul ascunderii. Principalul lucru este să fii în ambele stări și să poți trece de la una la cealaltă și să te întorci pe cont propriu, astfel începi să înțelegi mesajul Creatorului, limba Sa și știi ce vrea El să ne spună.

Întreaga creație este formată din două forțe: plus și minus, lumină și întuneric, care se manifestă în raport cu noi ca ascundere și revelație. De aceea este atât de important în fiecare stare prin care trecem, în fiecare zi și în fiecare moment, să nu ne îndepărtăm de situație pentru a vedea că are măsura ascunderii și măsura revelației în ea.

Principalul lucru nu este să uităm că stăm direct în fața Creatorului, care ne atrage întotdeauna o lume țesută de ascundere și revelație. Ca și cum ar scrie scrisori negre pe o foaie albă de hârtie, Creatorul ne dezvăluie atitudinea Sa, natura Sa, astfel încât să-L studiem, să învățăm să înțelegem, să cooperăm și astfel să obținem adeziune cu El.

Toată viața noastră, în orice situație, trebuie să ne amintim că suntem prezenți cu o anumită ascundere și o revelație a Creatorului și, combinând aceste două forme, El ne arată lumea. Atunci vom cunoaște calea corectă de a ne întoarce mai adânc spre El, de a ne simți nu pe noi înșine în lumea noastră, ci pe Creator, adică cum El ne construiește pe noi și lumea noastră.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 29.12.2020, „Ascunderea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed