Asediul asupra egoismului

933Profeți, Ioşua, 6:15 – 6:16, 6:20 – 6:21: Și a fost în a șaptea zi, când s-au sculat devreme în zori (zilei) și au înconjurat orașul în același mod, de șapte ori; numai în acea zi au încercuit orașul de șapte ori. Și a fost a șaptea oară, preoții au suflat din trâmbițe iar Iosua a zis poporului: „Strigați, căci Domnul v-a dat cetatea”.

Și oamenii au strigat și (preoții) au suflat din trâmbițe; și atunci când oamenii au auzit sunetul trâmbiței, oamenii au strigat cu un strigăt mare, iar zidul a căzut de la locul său, iar oamenii s-au suit în oraș, fiecare în fața lui, și au cucerit orașul.

Și au distrus complet tot ce era în oraș, atât bărbatul, cât și femeia, tânărul și bătrânul, boul, și oile și măgarul, cu tăişul sabiei.

Toate cele de mai sus au loc în oamenii care au atacat orașul. Orașul acesta se află în interiorul lor. Ei atacă egoismul  rămas și îl distrug la toate nivelurile: mineral, vegetal și animal. Adică, ei duc viața departe de toate dorințele care există încă în ei, dar sunt deja separate între ele printr-un zid și sunt definite ca opuse lor.

Întrebare: Ce este orașul egoist zidit în mine?

Răspuns: Tot egoismul nostru rămas se manifestă în fața noastră ca atare. Și nu există o altă modalitate de a îl cuceri decât printr-un asediu și tocmai prin acțiuni precum suflarea într-un corn.

Întrebare: Ce este acest misterios număr 7, care se repetă tot timpul?

Răspuns: Acestea sunt Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod și  Malchut – șapte pași pe care trebuie să îi urci în mod constant pentru a distruge complet intenția egoistă de dragul propriei persoane. Egoismul în sine nu este distrus și continuă să fie folosit cu intenția corectă.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed