Asemănarea cu Creatorul

938.05Întrebare: Care este sensul conexiunii dintre cauză și efect? Este la fel ca lupta cu o boală, dar nu corectarea bolii în sine?

Răspuns: Nu, corectăm boala în sine. Când ne corectăm ego-ul, îl transformăm într-un sistem total diferit, un sistem de dăruire în loc de un sistem de primire.

Fiecare își restricționează ego-ul și apoi există un Masach (ecran) și Lumina care se reflectă, ceea ce înseamnă că nu dorește să primească tot binele pe care aparent îl poate primi, pentru sine. O persoană îl primește doar pentru a se întreține și a dărui totul altora.

Această stare se numește dăruire. În măsura în care ne putem conecta într-un sistem general comun, vom simți în interiorul lui atributul dăruirii, care curge între noi și se dezvăluie în interiorul nostru ca Creator.

Asemănându-ne cu forța superioară prin relațiile reciproce dintre noi, dăm posibilitatea ca ea să fie dezvăluită cumva în alții. Ea nu există în exterior pentru noi, dar dacă vrem să o simțim, nu există altă cale decât să ne conectăm între noi prin atribute, dorințe și acțiuni de dăruire unul altuia. Mai mult, nu este aceeași dăruire pe care ne-o imaginăm acum.

Este o acțiune foarte complicată în care te urci deasupra ta, împotriva ta. Procedând astfel, semeni într-o oarecare măsură cu Creatorul.

Desigur, în Creator nu există astfel de eforturi de Tzimtzum, tensiune și toate acestea, deoarece El este forța însăși. Dar pentru a-L simți în interiorul tău, faci eforturi, ceea ce înseamnă că păstrezi condiția asemănării cu Creatorul și atunci El se descoperă în tine astfel. Acesta este motivul pentru care o persoană este numită „Adam”, care provine din rădăcina ebraică „pentru a semăna cu Creatorul”.

El există singur și nu știm cum, dar El este revelat în interiorul nostru ca forță de dăruire, iubire, conexiune și acțiuni reciproce între noi. Despre aceasta este vorba în înțelepciunea Cabalei. Semănăm cu Creatorul și El se descoperă în noi. Aceasta este condiția echivalenței formei care este mijlocul pentru revelarea Creatorului unei persoane.

KabTV „Fundamentele Cabala” 15/09/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: