Astfel toată lumea își va deschide ochii

Întrebare: În ce măsură și cum voi deveni liber de lanțurile punctelor de vedere populare și de impactul societății exterioare dacă studiez înțelepciunea Cabala?

Răspuns: Îți pot spune din experiența mea că tu încetezi în totalitate să simți impactul societății exterioare și că o percepi ca pe o bolboroseală copilărească deoarece încerci să implementezi principiile spirituale superioare ale naturii.

Remarcă: Oamenii vor spune că este aroganță.

Comentariul meu: Lasă-i să spună asta; nu există nicio diferență. Când revelez scopul superior al naturii și el iluminează pentru mine, punctele de vedere populare diferite nu au niciun efect asupra mea și eu sunt pur și simplu deasupra lor. Dacă tu știi că acesta este adevărul, tu regreți că ceilalți nu sunt conștienți de acest adevăr, însă tu nu cobori pe nivelul animalic al existenței datorită acestuia.

Întrebare: Nu îți pare rău că o persoană nu înțelege adevărul?

Răspuns: Mi-ar plăcea să aduc întregii lumi adevărul astfel încât oamenii vor vedea și auzi ce spune înțelepciunea Cabala și că toată lumea va deschide ochii și apoi, de îndată ce ei văd adevărul despre întregul sistem și cum este condusă natura, ei vor decide ce să facă în mod independent. Mi-ar plăcea foarte mult asta, însă din păcate un individ îl poate dobândi doar prin propriile sale eforturi.

Întrebare: Dar ca rezultat al eforturilor sale, o persoană tot ajunge la o decizie liberă, conștientă? Vreau să spun, nu se forțează pur și simplu să aleagă calea către adevăr ci aparent o simte?

Răspuns: Da, nimeni nu o poate face pentru el. Așa cum spunem “Libertatea este o necesitate conștientă.”

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei” 11/17/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed