Atacaţi!

947Atacaţi! Și să nu credeți că trebuie să atacați o singură dată. Atacul este necesar pentru fiecare ascensiune de la grad la grad, deoarece se produce într-un salt, într-un atac. Și acesta nu este un atac asupra unui dușman extern, ci asupra zidului dintre noi: atac asupra conexiunii.

De fiecare dată când construim un nou Partzuf,, va trebui să depășim o nouă dorinţă egoistă care este revelată în noi de sus. Trebuie să-l accepți, să fii de acord cu el, să-l legi așa cum Avraam l-a legat pe Isaac.

Când treceţi de la stare la stare, există întotdeauna loc de atac pentru unitate, apropiere, asistență reciprocă și guaranţie reciprocă. Când ajungem la acest lucru, suntem onorați prin ridicarea la gradul următor.

Acesta este un atac, astfel încât să ne conectăm cu ceilalți și, prin urmare, există un singur dușman împotriva noastră – egoismul nostru. Cu cât atacăm mai mult, cu atât devine mai puternic și mai persistent. Dar, în același timp, învățăm arta de a lucra cu el și de a lupta împotriva tuturor forțelor care ne împiedică să ne unim în grupul de zece ca o singură inimă.

Vreau să fiu trezit, inspirat de prietenii mei. Dacă mă trezesc singur, nu este forța potrivită, nu este spiritualitate. Spiritualitatea este doar atunci când suntem cu toții împreună. Chiar dacă Creatorul se dezvăluie brusc unei persoane în mod individual, acest lucru nu va duce la realizare și la o legătură adecvată și permanentă cu Creatorul.

Fiecare pas este ca bătălia finală în care pun tot ce am, toată mintea și inima, dar principalul lucru este să te conectezi cu prietenii tăi și să mergem împreună. Punem presiune pe egoism pentru a construi un grad spiritual deasupra lui, o descriere a conexiunii noastre cu Creatorul.

La gradul următor, vor exista alte obstacole, un alt atac, o altă victorie și revelare a Creatorului, la fel cum joaca unui sugar diferă de jocul unui adolescent sau de bătăliile unui adult.

Suntem în război cu respingerea interioară, lipsa de dorință de a ne conecta inimile și de a ne ridica deasupra egoismului nostru, de a decide că este mai importantă conexiunea decât separarea și că puterea unității, Creatorul, este mai importantă decât întreaga noastră realitate egoistă.

Este necesar să atacăm forțele de separare care nu ne permit să vedem o singură realitate, deoarece noi înșine nu suntem conectați ca o singură persoană cu o singură inimă. Prin urmare, este necesar un atac.

Vă puteți conecta doar printr-un atac, deoarece atunci când ne apropiem, forța respingerii începe să acționeze. Este similar cu forțele intra-atomice, care la distanțe scurte trec de la conexiune la respingere. În același mod în care începem să simțim o rezistență imensă înainte de conexiunea finală și de aceea atacul este necesar aici.

Ne putem apropia unii de alții, ne putem îmbrățișa, să fim împreună, dar nu ne putem conecta cu adevărat. Acest lucru necesită forța superioară pentru a ne ajuta să depășim bariera potențială și să realizăm conexiunea. Există o scindare între noi și, pentru a vă ridica deasupra, aveți nevoie de multă energie potențială care să ne împingă.

Nu suntem capabili să o facem singuri; nu avem o astfel de dorință. Dar ne ajutăm reciproc să ajungem la Creator, care ne va ajuta să facem acest salt potențial, peste decalajul care ne separă.

Acest decalaj se manifestă din ce în ce mai mult pe măsură ce ne apropiem unul de celălalt și este posibil să-l depășim doar cu ajutorul forței primite de sus. Aceasta este lumina corectării, care nu este în noi și nu a fost în Adam HaRishon. Ea vine doar ca răspuns la rugăciunea ridicată din sfărâmare.

Cu fiecare lecție, cu fiecare întâlnire, colectăm treptat dorințele, una câte una, până când am acumulat suficient pentru a ne da seama că nu suntem capabili să străpungem noi înșine Machsom. La urma urmei, este imposibil să sari peste bariera potențială din fața noastră, se întâmplă doar dacă ne ridică Creatorul.

Se pare că acesta este un atac asupra Creatorului. Iar disponibilitatea pentru aceasta este determinată de măsura în care ne putem uni într-o singură inimă și putem cere doar conexiune. În starea de unitate, trecem prin bariera potențială, Machsom, și descoperim forța dăruirii, Creatorul.

Din Lecţia zilnică de Cabala 2/23/20, “Atacaţi”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: