“Atingerea obiectivelor individuale și de grup” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Atingerea obiectivelor individuale și de grup

Viața este despre obiective și alegerile corespunzătoare pentru a le atinge. Elementele cheie ale succesului sunt evaluarea adecvată a condițiilor pe care le avem la dispoziție înainte de a stabili un obiectiv și capacitățile noastre de lucru în echipă.

Când îmi definesc un obiectiv, ar trebui să aflu dacă este chiar la îndemâna mea. Am înclinațiile și abilitățile necesare pentru a-l atinge? De exemplu, dacă nu am o minte analitică este o pierdere de timp să-mi stabilesc obiectivul unei cariere în inginerie software. Faptul că atât de mulți lucrează în industria high-tech nu îmi garantează nici un drum spre succes.

Odată ce mă hotărăsc asupra unei direcții care mă atrage personal, ar trebui să abordez un mediu de oameni care lucrează deja în acel domeniu și să examinez cum arată ziua lor, cum sunt viețile lor, familiile lor, timpul lor pentru petrecere a timpului liber. S-ar putea ca exemplele pe care le descopăr, de oameni care dețin efectiv acele locuri de muncă să mă determine să descalific în avans anumite direcții de dezvoltare. Acest lucru îmi va economisi timp, resurse și speranțe false.

Grupurile sau echipele de lucru care împărtășesc un obiectiv comun ar trebui să găsească, de asemenea, exemple de succes în domeniul lor și să le urmeze cât mai mult posibil. În general, cea mai importantă variabilă pentru succesul echipei este nivelul de conexiune reciprocă care există în acel grup.

Desigur, fiecare individ din grup sau echipă se gândește la propria sa performanță, interese și promovare viitoare. În acest caz, gradul de unire în grup este scăzut chiar dacă cineva contribuie și cooperează. Merită să înveți să construiești o echipă corect: ținând cont de interesul comun. Într-o astfel de echipă vom descoperi că succesul este nelimitat.

Un grup, prin cea mai înaltă definiție, înseamnă că suntem cu toții împreună, simțindu-ne conectați și funcționând ca diferite organe dintr-un singur corp. Fiecare îl ajută pe celălalt și îl înțelege pe celălalt chiar și fără cuvinte, datorită dorinței comune de a crea armonie și de a obține rezultate la un nivel complet diferit. Acest nou grad este atins prin convingerea absolută că scopul final nu ar fi putut fi atins de unul singur.

Puterea grupului este creată atunci când înainte de a aborda o sarcină ne stabilim obiectivul general de a fi conectați unul cu celălalt. Astfel, o minte comună, un sentiment comun, iese la iveală între noi și de aici, abordăm corect provocarea care este în fața noastră. Fără conexiune, este imposibil să faci un pas înainte.

Un grup nu este o colecție de indivizi, suma tuturor abilităților noastre ca indivizi, ci o nouă entitate în care se contopesc eforturile noastre colective și dorințele comune. Mintea și sentimentele grupului vor fi la un nivel mai înalt decât cele ale individului, indiferent cât de inteligent și talentat ar fi cineva.

Evoluția a fost așa de la început. Formula naturii pentru promovarea dezvoltării vieții este aceea de a crea întotdeauna conexiuni mai avansate între diferitele sale elemente.

Dacă noi, ca ființe inteligente, reluăm această tendință și învățăm metoda conexiunii adecvate între oameni, vom descoperi că aceasta ne va ridica ca specie umană la următoarea etapă de evoluție. În acest fel, ne vom adapta la mișcarea forței generale a naturii și vom obține rezultate maxime posibile în orice domeniu al vieții noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed