Atributul Dăruirii: Forța Care Reinvie Totul

Numeri, Tora, 20: 2-20: 6: Și nu era apă pentru adunare; și ei s-au adunat împotriva lui Moise și împotriva lui Aaron. Și poporul certat cu Moise, a vorbit, zicând: Am pierit atunci când frații noștri au pierit înaintea Domnului!

Și de ce ați adus adunarea Domnului în pustietatea aceasta, ca să murim acolo, noi și vitele noastre? Și pentru ce ne-ați făcut să plecăm din Egipt, pentru a ne aduce până în acest loc rău? Nu este nici loc de semințe, sau de smochine, de viță de vie sau, sau de rodii; nu există nici apă de băut Și Moise și Aaron au plecat din prezența adunării la ușa cortului întâlnirii, și au căzut cu fața la pământ; și slava Domnului li s-a arătat.

Terenul simbolizează națiunea și apa este atributul Bina, forța de revitalizare fără de care terenul este praf și cenușă.

Încă o dată oamenii au început să se plângă și să se vâicărească, deoarece ei nu au avut atributul de dăruire și sursa din care ar putea primi forța care i-ar revigora.

Oamenii cer apă (dăruire), care să vină fără să fie obținută de către ei înșiși. Trezirea spirituală are loc numai sub influența atributului Bina.

Acesta este motivul pentru care copiii lui Israel își aduc aminte Egiptul, deoarece acolo cu puțină muncă au putut primi pentru ei înșiși. Aici, pe de altă parte, trebuie să primească în intenția pentru a dărui, ceea ce înseamnă că nu avut-o. Și este o moarte uscată.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eternă” 6/24/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: