Atunci când corectezi pe toată lumea, te corectezi pe tine

Baal HaSulam, „600 000 de suflete”: „Chiar dacă un singur om vine înainte Stăpânului său în totală penitenţă, Regele Mesia va veni imediat.” Asta însemnă că oricine ar fi fost, chiar dacă este doar un singur om într-o generaţie, care a fost recompensat ca el să îşi extindă sufletul, va putea să recompenseze întreaga sa generaţie, deoarece toţi cei care sunt îndatoraţi, scutesc publicul prin sarcina lor, şi el poate face mult rugându-se până când recompensează întreaga generaţie.  

În articolul „600 000 de suflete”, Baal HaSulam ne povesteşte despre structura sufletului în forma sa întreagă şi integrală, când toate părţile sale sunt interdependente reciproc, când nu mai există părţi separate ci o singură structură pe care o vedem despărţită, spartă şi împrăştiată pe mari distanţe, doar datorită ego-ului nostru corupt.

Adevărul este că suntem cu toţi într-un singur sistem, un sistem minunat, într-un singur suflet numit Adam. La început, această structură s-a numit Adam HaRişon (Primul om), şi a fost structura pe care a creat-o Creatorul, iar apoi a spart-o.

Trebuie să reconstruim această structură, adică să ajungem la aceeaşi senzaţie, aceeaşi recunoaştere, dar prin propriile forţe. Acesta este motivul pentru care noi nu obţinem forma lui Adam HaRişon, ci forma lui Adam care este de 620 de ori mai de înţeles şi care Îl simte pe Creator în interiorul său.

Deoarece toate părţile sunt interdependente şi conectate una de alta, fiecare corectează pe fiecare, pentru că o parte nu poate să fie corectată fără să îşi corecteze încorporarea în toate celelalte părţi, până când toate îi răspund şi devin încorporate în ea.

Acesta este motivul pentru care fiecare parte devine întreg numai dacă întreaga structură este un întreg. În această structură există diferite roluri importante, dar aceste roluri sunt împlinite în încorporarea reciprocă. Există profeţi şi Moise în fruntea lor, preoţi şi Leviţi – Cabaliştii tuturor generaţiilor care au atins deja realizarea întregului suflet şi sunt încorporaţi în el, adică în roluri care sunt diferite niveluri spirituale conform cu importanţa lor în sistem.

Există câteva faze în încorporarea reciprocă: de trei ori câte două mii de ani, sau 125 de niveluri.

Fiecare trebuie să fie corectat pentru ca totul să fie corectat. Numai dacă fiecare corectează pe toată lumea, cu excepţia lui însuşi, poate astfel să se corecteze şi pe el. Aceasta este intenţia.

Trebuie să se anuleze în faţa tuturor pentru a corecta pe toţi. Acesta este rolul său în a avea grijă de toţi, în acceptare, în supunere. Pe de o parte, trebuie să se ridice deasupra tuturor pentru a vedea că depind cu toţii de el. De fapt, Domnul l-a ales pe el şi el trebuie să se corecteze pentru că nimeni nu poate să îi corecteze partea lui.

Nu contează cine este: cineva care stă în spatele cutiei milei sau un prinţ. De fapt, există o corelare opusă între Lumină şi vase, iar în vasul general toate părţile sunt la fel de importante în ceea ce priveşte sfârşitul corecţiei. Dacă o singură parte nu este corectată, încorporarea sa cu celelalte părţi nu este corectată.

În consecinţă şi toate celelalte părţi nu sunt corectate datorită acestei părţi şi nu îşi pot nici ele corecta încorporarea în cealaltă parte. Este o reacţie în lanţ şi în cele din urmă întregul sistem poate fi corupt datorită unei singure şi mici componente.

Din pregătirea pentru lecţia zilnică de Cabala din 3/21/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed