Având credință peste rațiune

Tora, Deutoronomul 12:13: Fereşte-te de a-ţi aduce arderile de tot ale tale în orice loc s-ar întâmpla,

Omul nu are dreptul sa selecteze care din calitatile lui interne sa le schimbe. Poate actiona doar intr-un mod in care ii arata forta superioara, numita Creator. La urma urmei, in locul in care se afla momentan, nu poate sti ce are de  facut.

La fel este si in viata noastra. Trebuie sa ma ridic la un nivel mai inalt si doar de acolo va deveni clar ce am de facut in starile mai joase si cum sa le gestionez. Prin urmare, orice actiune pe care o fac asupra mea se numeste credinta deasupra ratiunii.

Ridicandu-ma la nivelul urmator, o simt, o percep deasupra egoismului meu si cand o absorb total in mine, ma intorc la starea mea prezenta, catre egoismul meu si incep sa il formez corect.

Fara conexiunea cu nivelul superior, nu mi-am atins inca natura mea, deoarece mereu doar o adjustez, doar o modelez precum lutul, cu jucarii “ridicole” si tot felul de idoli de venerat: religii, credinte si asa mai departe.

Prin urmare, este mai bine sa nu intri in ceea ce nu tine de scop, ci sa te ridici prin credinta deasupra ratiunii, la  un nivel superior numit Creator, sa urci la el si sa primesti instructiuni de la el in ceea ce priveste ce actiuni sa faci la nivelul prezent.

Poate un copil mic sa stie exact ce are de facut? Trebuie sa asculte de un adult, sa spunem un profesor si apoi sa se supuna neconditionat conform instructiunilor, realizand ca nu intelege nimic din nivelul sau. Aceasta comportare este considerata corecta in lumea noastra.

La urma urmei, mereu ni se pare ca ceea ce facem este corect, asa ca in fiecare secunda fiecare dintre noi, separat si impreuna, facem greseli constante in comportament, intentii, ganduri si in decizii.

In mod natural, nimic bun nu vine de aici, deoarece in actiunile noastre nu actionam din nivelul superior. Mereu avansam prin incercari si prin greseli si primim lovituri care ne corecteaza, dar care ne corecteaza instinctiv si nu rational. Prin urmare, la nivelul urmator, in starea urmatoare, vom actiona pe baza intelegerii noastre si nu dintr-o intelegere superioara.

Astfel, de fiecare data trebuie sa ne ridicam la nivelul urmator, sa mergem prin credinta deasupra ratiunii. Atunci, in timp ce simtim nivelul urmator si suntem ghidati de el, primim constant cunostinte noi.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele cartii eterne din 30.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed