Avansare în întuneric

Noi știm că toată calea noastră este formată din urcări și coborâri. Este imposibil să te ridici la o etapă până când omul nu a primit o suplimentare a dorinței egoiste, care trebuie depășită. Asta înseamnă ridicarea la următorul pas, așa cum este scris: „A fost noapte și a fost dimineață, o zi”. Totul începe cu noaptea, cu întunericul, revelația dorinței stricate și prin corectarea ei noi ajungem la zi.

Trebuie să înțelegem că dacă am făcut o treabă bună și ne-am ridicat foarte mult la marele congres European din Bulgaria, acum ar trebui să simțim o cădere. Însă aceasta va fi o cădere diferită, deoarece ne-am extins Kli-ul. Tot ce se întâmplă nu are loc doar într-un singur grup de zece, care se ridică și coboară mai adânc de fiecare dată și aduce o îngreunare a inimii tot mai mare.

Deja avem experiența unor astfel de coborâri, căderi și înțelegem că sunt inevitabile și ne bucurăm de ele ca pregătire pentru următorul pas, următoarea urcare. Însă acum acest proces va deveni încețoșat și se va manifesta nu în forma urcărilor și coborârilor, ci ca expansiune și contracție. Acest lucru este un pic diferit și omul trebuie să învețe să facă distincția între asemenea schimbări. Deoarece urcările și căderile se pot întâmplă în relație cu Kli-ul interior, cât și pentru Kli-ul pentru lumina înconjurătoare, ele se manifestă în feluri diferite.1

Creatorul ne revelează o parte suplimentară a sufletului spart și vrea ca noi nu numai să simțim întunericul, lipsa puterii și neajutorarea noastră, ci să înțelegem că acesta este începutul unei noi etape care a venit de la Creator. Însă, de regulă, această conștientizare îl calmează pe om și acesta se predă stării noi, justificându-și slăbiciunea și inabilitatea de a acționa. Omul crede că totul vă trece de la sine într-o zi sau două; nu e înfricoșător și pot să aștept.

Experiența face ca omul să se obișnuiască cu căderile și este de acord cu ele, fără să încerce să iasă din ele. Însă acolo este o oportunitate de a face un efort. Pe de-o parte, noi trebuie să fim de acord cu întunericul și cu senzațiile neplăcute și să fim fericiți că a venit căderea de la Creatorul care controlează toate stările. Însă, în același timp, în întuneric, în nopțile întunecate, avem oportunitatea ca să adaugăm la munca noastră.

În asemenea stări, când simțim lipsa puterii, noi ar trebui să încercăm să le analizăm și să le schimbăm în stări de muncă așa încât, cât mai curând posibil, prin toate acțiunile necesare, să ajungem la singurele mijloace eficiente: la rugăciune. Această rugăciune nu este despre a lua mai multă lumină și simțire, ci despre oportunitatea de a încânta Creatorul prin prieteni. Un loc unde întunericul și sentimentelor domnesc, este chiar locul pe care trebuie să îl reînviem. Acesta este locul principal pentru munca noastră.

Dacă învățăm această abordare într-un mod corect, noi vom putea să o rafinăm de fiecare dată, adăugând tot mai multe detalii și atunci vom înțelegem că trebuie să lucrăm și să avansăm în întuneric și că munca noaptea este cea mai binecuvântată. Noi, înșine vom căuta oportunitatea de a lucra în întuneric, pentru a genera lumină din întuneric. Aceasta nu va fi lumina care vine de la Creator, ci lumina pe care noi o simțim din faptul că putem să muncim în întuneric, lumina credinței, lumina Hassadim ridicată de noi.

Atunci vom înțelege că ziua și noaptea pot veni de la Creator, însă ele pot fi provocate de om. Până la urmă, omul este capabil să ilumineze în noapte și să o schimbe în zi, trezind zorii. Aceștia sunt alt fel de zori provocați de munca omului, nu cei veniți de Sus.

Prin urmare, noi trebuie să vedem cum, în starea de întuneric, să nu ne detașăm de Creator, de „nu este nimeni în afară de El”, din grupurile de zece și de la sfințenie, pentru a ne strădui și căuta puterea dăruirii, Hassadim, ca singura împlinire.2

Din prima parte a lecției zilnice de dimineața 11/12/19, „O lecție a îngreunării inimii – o invitație pentru urcare”

1 Minutul 0:20

2 Minutul 5:10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: