Avansarea prin gelozie

Întrebare: Baal HaSulam a scris: „Cel care poate așteapta până mâine, va obține salvarea sa peste ani”. Cum pot să-mi dezvolt aspirația către Cel de Sus în momentul de față și să nu aștept până mâine?

Răspuns: Depinde de cât de gelos ești pe prietenii tăi. Trebuie să simți că ești gelos pe faptul că ei se mișcă mai repede și mai cu succes decât tine. Aceasta este problemă!

Această abordare este recomandată și profesorilor. De exemplu, în fiecare zi stau în fața studenților mei. Le doresc totodată să obțină totul repede și eu trebuie să fiu invidios pe ei, altfel voi fi incapabil să învăț de la ei. Și eu trebuie să învăț de la Creator prin ei.

Gelozia pozitivă, bună, este calitatea principală care ne avansează. Eu nu gândesc ca ei să avanseze mai încet, ci eu să mă mișc mai repede. În acest fel ne ajutăm unul pe altul. Această gelozie trebuie dezvoltată. Este necesar anume ca tu să arăți celuilalt că înțelegi mai mult, cât de deștept ești, cum depui mult mai mult efort. Ajută-i în felul acesta.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 21/04/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: