Avantajul limbajului Cabalei

209Aceasta este ceea ce m-am străduit să fac în această interpretare, să explic cele zece Sefirot așa cum ne-a instruit înțeleptul evlavios Ari, în puritatea lor spirituală, lipsită de orice termeni palpabili. Astfel, orice începător se poate apropia de înțelepciune fără a eșua în vreo materializare sau greșeală.

Cu înțelegerea acestor zece Sefirot, omul va ajunge să examineze și să știe cum să înțeleagă restul problemelor din această înțelepciune. (Baal HaSulam, „Studiul celor Zece Sefirot”, Partea 1: Restricție și linie, Observare Interioară).

Baal HaSulam spune că cabaliştii au adoptat în mod specific limbajul Sefirot pentru a nu materializa obiecte spirituale.

Treptat, prin studierea textelor cabalistice, omul va începe să înțeleagă acțiunile spirituale și conceptele spirituale din spatele tuturor cuvintelor lumii noastre.

Baal HaSulam recomandă începătorilor să studieze lumea spirituală în limbajul cabalistic și nu în limbajul ramurilor, care era folosit în cărțile scrise în generațiile anterioare, pentru a nu se confunda cu toate acele povești.

Cert este că cabaliștii care au atins lumea superioară și au înțeles mai mult sau mai puțin sensul interior al Cabalei încă nu au putut afirma clar nimic, deoarece nu aveau acest limbaj.

Baal HaSulam a fost cel care a dezvăluit utilizarea corectă a acestuia. Prin urmare, după el, putem deja în general să fim siguri că nu vom greși și vom afirma și înțelege corect totul.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 14.08.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: