Avantajul psihologiei asupra filosofiei

265Comentariu: Baal HaSulam în articolul său „Știința Cabalei și a Filosofiei” salută psihologia empirică în care totul poate fi măsurat și se bucură că perioada filosofiei a trecut pentru că studiază concepte abstracte precum Dumnezeu, suflet și așa mai departe.

În special, el scrie: „Vremea filozofilor a trecut și puterea celor care aderă la conceptele filozofice a luat sfârșit. Pentru aceasta, ar trebui să le mulțumim cercetătorilor de psihologie empirică, care și-au construit fundația pe ruinele filosofiei și au câștigat opinia public”.

„Toată lumea recunoaște deja lipsa de semnificație a filozofiei, deoarece nu este construită pe o bază reală. De aceea suntem recunoscători psihologiei empirice, care a dat o lovitură zdrobitoare filosofiei.”

Răspunsul meu: Putem învăța despre oameni, comportamentul lor, tot ceea ce se pretează la măsurătorile noastre, dar nu ne putem ridica deasupra acestui lucru. Psihologia empirică încă ne oferă posibilitatea de a exista pe o bază reală, în timp ce filosofia este doar speculaţie.

Din KabTV “Stări Spirituale” 10/15/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: