Avem nevoie de al treilea element – Creatorul

In Lumea Infinitatii, Dorinta (kli) este perfecta si fuzioneaza cu Lumina perfecta, ca un Unic intreg. Impreuna, ele coboara pana in cel mai jos loc din univers – in aceasta lume, unde dorinta este perceputa ca trupul omului, iar Lumina scade pana la a fi o scanteie care insufleteste trupul.

Odata ce descind, aceste doua elemente isi pierd unitatea si incep sa se opuna una celeilalte. Toate acestea au loc in interiorul persoanei, care trebuie sa inalte aceste doua elemente inapoi, Sus, pentru a le conecta la fel ca inainte de descindere. In acest scop, omul primeste constant o dorinta mai mare de a primi placere si, in opozitie – o Lumina mai mare. Sarcina sa este sa le combine si sa le faca similare una cu cealalta.

Pentru a face asta, omul trebuie sa refuze sa isi foloseasca dorinta de a primi. Cu ajutorul Luminii, el poate sa isi transforme dorinta de a primi in dorinta de a darui, iar atunci, dorinta omului devine similara cu Lumina, iar cele doua se unesc.

Cu toate acestea, in interiorul omului se dezvaluie imediat o dorinta si mai mare – un ego de asemenea proportii, ca nici nu putea sa si-l imagineze inainte! Si inca o data, trebuie sa atraga Lumina care Reformeaza, prin grup si prin studiu, pentru a isi conecta dorinta cu Lumina si a gasi similaritatea cu aceasta. Trebuie sa faca acest lucru iar si iar, la toate cele 125 de grade spirituale.

De fiecare data cand depaseste o portiune data din egoismul sau, pare ca l-ar fi depasit pe tot. Dar toate solutiile sale trecute pentru a ramane fixat si loial daruirii, toate corectarile sale se prabusesc, atunci cand persoana dezvaluie un nou gram de dorinta. Ea il arunca in intuneric, inca o data, impreuna cu o lipsa de intelegere, ura si incapacitate de a face ceva. Si toate astea se intampla doar pentru ca persoana a primit inca o mica particica de dorinta. Atunci trebuie sa caute fortele si mijloacele corectarii, inca o data. Si pentru a face asta, are nevoie de un al treilea element – Creatorul.

Toate astea au fost aranjate deliberat, pentru ca, in timp ce ne inaltam de jos in sus si simtim un intuneric din ce in ce mai mare in dorinta noastra din ce in ce mai mare, vom dori sa ne corectam si vom simti ca avem nevoie unii de altii, precum si de Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed