Avraam – Calitatea milei

276.03Întrebare: Ce simți pentru cineva care urcă la nivelul lui Avraam?

Răspuns: Avraam este un nivel spiritual pe care omjlu îl poate atinge atunci când primește de la Creator tot ce ar trebui să coboare la creaturi.

De la Creator la creaturi coboară primele trei Sefirot, cele trei emanații: Keter, Hochma și Bina. Cel mai înalt nivel pe care Creatorul îl dă creaturilor se află în Sefira Hesed (milă).

Avraam reprezintă calitatea Hesed, ceea ce înseamnă că este milostiv, receptiv, îi încorporează pe toți, îi simte pe toți și, în niciun caz, nu îl conectează cu el însuși, ci îi ridică pe toți deasupra lui.

Întrebare: Avraam a fost al douăzecilea în rândul tuturor înțelepților, începând de la Adam, care a trăit acum 5.781 de ani. De ce este numărul 20 indicat în Tanakh și nu 17 sau 28?

Răspuns: Există diferite opinii cu privire la acest subiect, în special, că acestea sunt 10 Sefirot de lumină directă și 10 Sefirot de lumină reflectată. Cred că orice impact spiritual superior coboară de obicei pe linia dreaptă, pe linia stângă, iar în mijloc, între ele, se ajunge la starea numită Avraam.

De asemenea, putem spune că în raport cu Creatorul, Avraam este punctul cel mai înalt, cea mai înaltă calitate a creației. Nu putem merge mai sus. Aceasta este calitatea cea mai apropiată de Creator pe care omul o poate descoperi în el.

KabTV „Stările spirituale” din 11.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: