Baal HaSulam – Canalul pentru conexiunea noastră cu Creatorul

Astăzi este o zi specială – aniversarea morții lui Baal HaSulam, învățătorul nostru, din această lume. Acesta este sufletul care ne conectează cu Creatorul, omul care a deschis porțile înțelepciunii Cabala pentru ultima generație în care noi trăim. Fară învățăturile lui noi nu am putea fi recompensați cu ceea ce am primit deja și încă putem primi în viitor. Cunoașterea, întreaga abordare și metodologie, etapele dobândirii – toate acestea au fost pregătite pentru noi de Baal HaSulam. Desigur, totul vine la noi de la Creator, însă prin acest mare suflet.

Unul dintre motivele pentru care știința Cabala (primirea) are un asemenea nume este că este transmisă din generație în generație. Fiecare student trebuie să aibă un învățător. Numai indivizii excepționali pot, cu ajutor special de sus, să ajungă direct la dobândirea Creatorului de către ei înșiși. Prin urmare, noi trebuie ca tot timpul să fim conectați cu înțelepții care au dobândit spiritualitatea, marii Cabaliști și astfel să avanseze generație după generație.

Aici, totul depinde de cât de mult poate o persoană să urmeze învățătorul. Toți au propriile lor dificultăți în asta și asta este natural, deoarece așa sunt aranjați pașii de sus în jos. Este dificil pentru cei inferiori să-și depășească egoismul și să-i contacteze pe ce-i superiori. În lumea noastră, la nivelul animal, nu este nicio asemenea problemă deoarece natura obligă un copil să fie dependent de adulți. Însă la nivelul uman pe care este necesar să se studieze știința Cabala, asta nu mai este ușor de făcut. Acolo, noi trebuie să ne plecăm și să maximizăm măreția învățătorului pentru a învăța de la el.

Desigur, asta nu este așa pentru a onora învățătorul ci numai pentru beneficiul studentului. Dacă un student se simte mai mic decât învățătorul său, atunci el va putea să se coboare pe el însuși mai mult și să primească de la învățător. În științele acestei lumi, această necesitate nu este așa de categorică deoarece studentul trebuie să fie critic al învățătorului și să îl testeze. Însă în știință Cabala, persoana nu obține nimic dacă nu s-a plecat în fața Creatorului. Și, prin urmare, în măsura în care el se pleacă față de ce primește de la învățătorul care îl învață din sursele principale care vin de la învățătorii tuturor generațiilor, el obține dobândire. Numai în această formă unul mic poate să primească de la unul mare.

Prin urmare, noi trebuie să înțelegem ce om mare și excepțional a fost Baal HaSulam. Suntem obligați să îi acceptăm lucrările, toată moștenirea lui, fără niciun criticism și apoi putem spera că vom începe să ne conectăm cu sufletul lui și să primim prin el forța superioară de la Creator.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 10/10/19, Ziua comemorativă a lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: