“Bacteriile se apără împotriva infecțiilor virale? Dacă da, cum?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Bacteriile se apără împotriva infecțiilor virale? Dacă da, cum?

Există cercetări care arată cum bacteriile se apără împotriva virușilor. Unul dintre studenții mei, care a fost impresionat de astfel de cercetări, m-a întrebat recent cum astfel de bacterii minuscule ar putea fi atât de inteligente pentru a se mobiliza împotriva diverșilor prădători virali.

În ceea ce privește procesele mai profunde care lucrează în natură, o astfel de activitate nu are nimic de-a face cu dimensiunea lor, dar bacteriile descoperă un inamic comun împotriva căruia sunt dispuse să coopereze pentru a-l opri.

Împărtășesc un anumit intelect care îi face să simtă că există o forță care lucrează împotriva lor, care le amenință existența și fac calculul pentru a se apăra de acea forță.

Există mai multe exemple de colaborări în natură, cum ar fi bancurile de pești sau stolurile de păsări, unde putem vedea acel intelect călăuzitor superior în acțiune. Vedem cum mai mulți indivizi care se mișcă cu viteze mari nu se ciocnesc niciodată și nu au nici un accident, pentru că ei doar realizează ordinele asupra lor de la acel intelect călăuzitor superior din natură.

Cu toate acestea, în relație cu noi, ființele umane, avem libertatea de a alege, motiv pentru care nu operăm similar nivelurilor mineral, vegetal și animal ale naturii, care arată fapte atât de mari de colaborare. Datorită alegerii noastre libere, noi înșine trebuie să definim cum să ne îndreptăm în funcție de mintea superioară călăuzitoare din natură.

Spre deosebire de celelalte niveluri ale naturii, în mare parte nu reușim să cooperăm, deoarece contracarează ego-ul uman care își prioritizează propriile interese față de interesele altora. Trebuie astfel să ajungem la ceea ce se numește „recunoașterea răului” naturii noastre egoiste, care ne detașează unul de celălalt. Vom descoperi apoi că există un intelect superior care ne ghidează, gata să ne ghideze. A face acest lucru necesită să ne eliberăm de nebunia noastră că noi suntem cei care ne călăuzăm. Mai simplu spus, trebuie să ne plasăm sub controlul forței superioare și atunci vom reuși.

Intelectul superior de ghidare din natură acoperă totul și ne dă fiecare rezultat în viață. El acționează asupra noastră așa cum face cu toate părțile naturii, totuși nu vrem să-i vedem acțiunile. Cu alte cuvinte, nu vrem să ne predăm controlului lui.

Intelectul superior de ghidare, numit și „forța superioară”, operează în natură pentru a conecta pe toată lumea și totul. În cele din urmă, este ceea ce mobilizează bacteriile pentru a se apăra împotriva virușilor și sincronizează bancurile de pești, stolurile de păsări și așa mai departe. În general, această forță dorește să construiască conexiuni pozitive între toate ființele create, de la toate nivelurile.

Dacă dorim să introducem acest intelect călăuzitor superior în viețile noastre, atunci trebuie să ne punem sub controlul acelei forțe, care să ne ghideze și să ne îndrume în direcția pozitivă la care dorește să ajungem – o stare de conexiune completă armonioasă. Apoi, în numele nostru, ne exprimăm dorința de a ne preda intelectului superior conducător din natură, dezvoltând conexiuni pozitive între noi sau, în cuvinte mai simple, dorind să facem bine tuturor.

Bazat pe videoclipul „Ce se află în spatele bacteriilor care se apără împotriva prădătorilor virali?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: